Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Bewogen debuut voor Jerry de Weerdt in NASCAR K&N Pro Series West

Uitgegeven door Dirk Kempen • 6 november 2017 09:47 • Print artikel

LMV8- en NASCAR Whelen Euro Series coureur Jerry de Weerdt maakte zijn debuut in de Verenigde Staten. De snelle Belg uit Aartselaar, nabij Antwerpen, kende een debuut vol actie. Een spin en technische problemen zorgden er voor dat hij als 22e over de finish kwam.

null
De race op Kern County Speedway, de West Coast Stock Car Hall of Fame 150, was de laatste race van de NASCAR K&N Pro Series West. De Weerdt startte de race op plaats 25. De Weerdt spinde in ronde twintig met zijn Ford Fusion. De schade bleef beperkt, maar de snelle Belg verloor veel tijd. Door problemen met de radio moest De Weerdt nogmaals in de pits waardoor hij enkele ronden verloor. De ervaren Euro NASCAR rijder eindigde de race op plaats 22. Derek Kraus won de race over 150 ronden terwijl jong talent Todd Gilliland het kampioenschap op zijn naam schreef.

Jerry de Weerdt, met Braxx Racing, actief in de NASCAR Whelen Euro Series én de LMV8 Oval Series, is druk bezig met de voorbereidingen voor 2018. Voor de NASCAR Whelen Euro Series is het team nog op zoek naar een tweede rijder, naast De Weerdt, in de Elite 2 klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS