Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Alon Day doet gooi naar het kampioenschap in NASCAR Whelen Euro Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 februari 2017 12:38 • Print artikel

Nadat Alon Day al eens tweede en derde werd in het Europese NASCAR kampioenschap, is zijn doel voor 2017 duidelijk. In 2017 wil Day de titel halen, hiermee gaat hij de strijd aan met zijn voornaamste concurrent, Anthony Kumpen. Day start zijn derde bij het Italiaanse CAAL Racing.


Als rookie in 2015 haalde de Israëliër drie overwinningen, en een tweede plaats in de eindstand. Het jaar daarna haalde de 25-jarige rijder wederom drie overwinningen voor een derde plaats in het kampioenschap. Gedurende 2016 werd Day opgenomen in het NASCAR Next programma. Kort hierna maakte de sneller rijder zijn debuut in de Amerikaanse NASCAR serie.

"You don't want to change a winning team," sprak de coureur, woonachtig in Tel Aviv, tegenover motorsport.com. "Dit jaar wil ik niks anders dan de titel," vervolgde Day. Samen met teamgenoot Freddy Nordström en een nader te noemen derde rijder gaat CAAL Racing de strijd aan. Haar voornaamste concurrenten zijn Anthony Kumpen en Stienes Longin van het Belgische PK Carsport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS