Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tony Kanaan was de logische vervanger voor de 24Uur van Le Mans: "We hebben hem de weetjes gestuurd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juni 2017 06:53

Door zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Indy 500, liep Sebastien Bourdais diverse botbreuken op aan zijn bekken en heup. De coureur kan daarom niet de 24 uur van Le Mans rijden voor Ford Chip Ganassi Racing. Het team stelde al snel een andere IndyCar-coureur aan met Tony Kanaan. Volgens teambaas Mike O’Gara was de Braziliaan een logische keuze als vervanger voor de ervaren Fransman.

2017 Le Mans Sebastian Bourdais


“Toen Seb gebleasserd raakte, hebben we elkaar die nacht opgezocht, het CGR- en Ford-management… we waren unaniem in onze beslissing voor Tony”, zegt de teambaas tegen Sportscar365. “De dag na Sebs crash sprak ik met hem en zei dat we voelden dat het beter was om iemand in de auto te zetten die al in de Chip Ganassi-familie zit en de baan nog moet leren kennen, dan een jongen te vinden die de baan kent, maar aan de auto moet wennen. Tony zei dat hij daarvoor betaald wordt en dat hij blij was om het te doen.”

Kanaan heeft overigens slechts beperkte ervaring in de Ford GT. Zo reed de coureur afgelopen jaar alleen de Daytona 24 als derde coureur. O’Gara ziet dat echter niet als een probleem. “Het gaat goedkomen met hem”, reageert de Amerikaan. “Hij is al bekend met de auto en de bediening die er inzit. We hebben hem de weetjes gestuurd hoe de slow zones werken, een kaart van de baan en dat soort dingen. We proberen hem er niet mee te overspoelen, vooral omdat hij zich concentreerde op de Indy 500. Ik denk dat hij zijn rol begrijpt. Hij is waarschijnlijk niet degene die de auto gaat kwalificeren. Hij wordt onze anchorman. Daar is hij tevreden mee en hij is blij dat hij mag gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS