Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuwe LMP1 van Nissan in Arizona het circuit op voor shakedowntest

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2014 15:58 • Print artikel

De nieuwe LMP1 van Nissan is vandaag op de baan te vinden voor haar eerste shakedown. De Nissan GT-R LM Nismo gaat haar eerste kilometers maken op de testfaciliteit van de Japanse fabrikant in Arizona.Op het Nissan’s North American Technical Center in Stanfield wordt een tweedaagse test gehouden, zo weet de Amerikaanse website Sportscar365 te melden. De auto die ontwikkeld is in een werkplaats in het zuidelijke deel van California gaat rijden op het 9,2 kilometer lange circuit welke door Nissan gebruikt wordt om haar straatauto’s te testen op duurzaamheid, betrouwbaarheid en rijcomfort.

De Amerikaanse site heeft Nissan om een reactie gevraagd. Een woordvoerder van Nissan liet weten: “De LMP1-planning loopt op schema. Onze officiële aankondiging en alle bijbehorende communicatie wordt te zijner tijd gecommuniceerd, maar zeker niet voor het nieuwe jaar.”

De presentatie van van de GT-R LM Nismo was oorspronkelijk gepland voor 8 december in Florida, alhoewel de verklaring laat doorschemeren dat dit weleens later kan gaan worden. Een nieuwe planning is door Nissan nog niet gecommuniceerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS