Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

McLaren overweegt in de tweede helft van het seizoen 2020/21 met een Hypercar te komen: "Dichter bij een besluit..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 december 2018 15:22 • Print artikel

McLaren kan in de tweede helft van het seizoen 2020/21 op de grid staan van het FIA World Endurance Championship met een Hypercar. De Britse fabrikant zei eerder nog dat het hoogst onwaarschijnlijk was dat ze vanaf het begin van het seizoen aan de start gaan staan, maar McLaren-directeur Zak Brown zegt nu dat een debuut in de loop van het eerste seizoen besproken wordt.

McLaren Hypercar

“Het is zeker iets wat we evalueren, alhoewel ik het nog geen plan wil noemen”, zei de Amerikaan tegen het Engelse Autosport. De 24 uur van Le Mans en FIA WEC organisatie is op dit moment bezig om de fabrikanten zodanig te pushen dat zij voor het einde van het seizoen 2020/21 een auto hebben. Brown wilde hier geen commentaar op geven, maar zegt niet dat zij met haar nieuwe auto in Le Mans gaan debuteren.

“Het zou een risico zijn om haar debuut in Le Mans 2021 te laten maken, dus moeten we een race of twee daarvoor al klaar zijn”, zegt de McLaren-directeur. “Of we klaar zijn om in april of mei 2021 te gaan racen, is afhankelijk van hoe snel we een besluit kunnen nemen.” Brown legde uit dat de publicatie van de technische regels voor de klasse, McLaren dichter bij een besluit heeft gebracht. Toch wil hij nog geen tijdpad afgeven voor het besluitvormingsproces, maar zegt dat hij hoopt dat een besluit waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 gemaakt gaat worden.

“We zitten, nu de regels finaal zijn, dichter bij een besluit”, zei de Amerikaan. “We zijn blij met de manier hoe het geëindigd is, dus het balletje ligt op het veld en we zitten er vol bovenop. Er zijn veel zaken te overwegen. We moeten het technisch en financieel samenbrengen en we moeten ook onze inspanningen in de Formule 1 heroverwegen, wat onze prioriteit blijft.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS