Karting • Karting Diversen

Praga: weg naar de top voor de ambitieuze karters! Dealers gezocht voor Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 december 2017 10:08

HENGELO – Hij was al importeur van OK 1-karts, sinds twee maanden importeert Ricardo Oude Weernink ook Praga-karts. De dertigjarige ondernemer uit Hengelo Overijssel wil het kartmerk in Nederland groot maken als topproduct voor de karters. Daarvoor gaat hij een speciaal team optuigen. Intussen is hij op zoek naar dealers die Praga willen gaan verkopen.

Ricardo Oude Weernink Praga in Nederland

Oude Weernink werd door de fabriek zelf benaderd om het importeurschap op zich te nemen. Dit omdat hij van het relatief nieuwe OK 1, dat uit dezelfde fabriek komt, in korte tijd een succes heeft gemaakt. “Ze verwachtten dat ik hetzelfde voor elkaar kan krijgen met Praga.” Toch hield hij in eerste instantie de boot af. Oude Weernink is naast zijn importeurschap ook teameigenaar van OW Karting en vreesde moeilijkheden. “Ik wilde niet met twee merken in één tent gaan staan. Ik heb het er met de fabriek over gehad, dat het moeilijk was om het goed aan te pakken.”

De oplossing lag voor de hand: een apart team voor Praga-rijders. Om het onderscheid duidelijk te houden, wil hij zich met het merk richten op de ambitieuze rijders. In die constellatie kan hij zich zo optimaal mogelijk richten op de prestaties van zijn rijders zonder afgeleid te worden door randzaken. Bovendien staat hij volledig achter zijn nieuwe merk. “Het is een topproduct voor de verkoop en het leent zich geweldig goed voor veeleisende wedstrijdrijders. Nu is het een kwestie van nieuwe aanwas vinden voor het nieuwe team.”

Dat Praga in Nederland nog geen groot merk is, hoeft geen enkele belemmering te zijn, stelt de ervaren Oudeweernink. Internationaal blaast het merk Praga goed mee zoals bijvoorbeeld in de KZ-klasse. “Het is natuurlijk heel verleidelijk om voor de bekende merken te kiezen als je niet weet wat dit gaat doen. Maar we hebben heel korte lijnen met de fabriek en dat is waar ambitieuze karters naar op zoek zijn. Er is bij ons heel wat mogelijk.”

Praga Kart

Ook tijdens de Rotax Max Challenge Grand Finals was Praga goed vertegenwoordigd. Zo reden de Micro-Max'en en de Rotax Max Junioren, waarmee de Nederlander Tijmen van der Helm wereldkampioen werd, alleen met Praga-kart. Het was een mooi visitekaartje voor het succesvolle merk voor het oog van de Internationale kartwereld.

Oude Weernink, die al sinds zijn negentiende (!) teameigenaar is, runt OW Karting met drie anderen. Voor het komende seizoen zullen zij zich opsplitsen om met twee man per team twee teams te runnen. Hij streeft naar een maximaal aantal van zes rijders per team. “We gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We willen de rijders fatsoenlijk kunnen begeleiden. Dat is een absolute voorwaarde voor onszelf.”

Met de nieuwe Praga-equipe wil hij in eerste instantie clubwedstrijden in Eefde en Oldenzaal gaan rijden. Met het OK 1-team gaat Oude Weernink zich in ieder geval richten op het GK4-kampioenschap en de KZ2-klasse in het Nederlands kampioenschap tweetakt van organisator Chrono en races van de GK4. “Misschien dat we ook nog andere kampioenschappen willen gaan rijden, dat zijn we nog aan het bekijken.”

Oude Weernink kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Daarin gaat hij zich volop richten op het importeurschap van Praga, bovendien wil hij met zijn nieuwe team zijn gelijk bewijzen. “Dat komt goed. Daar twijfel ik niet aan!”

Wil jij dealer worden van Praga kart of heb je interesse om de Praga kart te testen? Neem dan contact op met Ricardo Oude Weernink. Kijk voor meer info op de site van OW Karting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS