Karting • Karting Diversen

Kris Haanen pakt eerste podiumplaats met Engelse Coles Racing: "Ik krijg er supergoede begeleiding"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2019 18:40 • Print artikel

GENK – In een sterk, internationaal deelnemersveld liet karter Kris Haanen zondag tijdens de eerste ronde van het BNL-kampioenschap overtuigend zien hoe snel hij is. De twaalfjarige rijder uit Meterik denderde zondag op het circuit van Genk naar de tweede plaats in het totaalklassement van de Rotax Max Junioren-klasse. Daarmee pakte hij zijn eerste podiumplaats met zijn nieuwe team Coles Racing uit Engeland.

Kris Haanen Coles Racing

“Ik ben tevreden. Dit is een goed resultaat. Natuurlijk zou ik nog blijer zijn als ik had gewonnen, maar ik ben nu ook goed tevreden”, zei Kris die in alle manches en in beide finales tweede werd. “Het was best wel apart om steeds tweede te worden, maar het was goed voor het eindresultaat. Ik heb meteen veel punten voor het kampioenschap.”

Het was zijn eerste podiumplaats voor Coles Racing. “Dat maakt het extra mooi. Het is leuk om zo iets te kunnen terugdoen voor mijn team. Ik krijg er supergoede begeleiding en ik krijg er ook altijd het beste materiaal.” Dat de snelle Limburger voor een Engels team rijdt, betekent niet dat communiceren lastig is, want Kris spreekt inmiddels al een aardig woordje Engels. “Ik heb toen ik acht of negen jaar was al Engels opgepikt door veel naar Engelstalige YouTube-filmpjes te kijken en ik krijg Engels op school.”

Zijn prestaties van zondag waren een mooi begin van wat Kris nu al ‘zijn mooiste seizoen ooit’ noemt. Niet alleen is hij gaan racen voor een Engels team, hij combineert het racen in een Rotax Max-kampioenschap als de BNL met IAME X30-kampioenschappen zoals het Engels kampioenschap en het Europees kampioenschap. Kris, die de afgelopen vier jaar uitsluitend Rotax Max reed, is blij dat hij de twee combineert. “Een Rotax Max-kart rijdt wat smoother, een X30-kart gaat iets harder. Je kunt er goed laat en hard mee remmen en ik rijd er op andere, snellere banden.”

Kris Haanen 264 op eerste rij

Hoewel de karts dus verschillend zijn, gaf Kris aan weinig problemen te hebben gehad met de omschakeling. “Dat ging in principe vanzelf. Ook terugkeren naar Rotax, zoals dit weekend, was niet moeilijk.” Uiteindelijk ligt de focus dit seizoen vooral op de X30-wedstrijden. “Ik wil in de X30 heel veel extra race-ervaring opdoen en daarbij zo goed mogelijk presteren natuurlijk.”

Zijn volgende race is de eerste ronde van het Europees kampioenschap IAME X30. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. Kris reed er twee keer eerder. “Ik heb er één keer getest en in 2016 heb ik er in het BMC-kampioenschap een race gereden in de Micromax-klasse. Ik vind het een erg leuke baan. Ik denk dat het circuit me wel ligt. Ik hoop dat ik er het podium kan halen. Het wordt wel lastig, want er zijn daar zo’n 65 tot 70 inschrijvingen. Maar ik verwacht toch dat het goed gaat komen!”

Kris Haanen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Coles Racing
SJT Venlo Europatransport
Hendriks Internationaal Bergingsbedrijf
Kwekerij Vieverde
Deb Sports
PL8 design
Buro Daad-kracht
Dirckx Schilderwerken
Kiiwimi Online Marketing
Lenssen Advies
Logo Products
Keurslager Crist Coppens
Echte Bakker Gommans
High-Tec- Specialty
Bert Tacke Dakservice
Bouwbedrijf Maas
Beton Station Horst
G Hoeymakers Horst
Hoeben Rietdekkersbedrijf
Installatiebedrijf Jeroen Janssen
Stucadoorsbedrijf Brouwers
Vakgarage Maashorst
Smulders Carsystems
HS Autoparts
Keijsers Tegelwerken
Totaaltegel
Janssen Metaaltechniek
Bruisten Metselwerken
Custers Beveiliging
AST Heetkamp autoschadeherstel
Banden en Wielen Centrum Limburg
J.H van Gassel aannemers- en timmerbedrijf
Gelato Fresco La Sicillia
Kwalitaria Horst

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS