Karting • Chrono

Kris Haanen toont knokkersmentaliteit en wint ook in Berghem in NK: "Dit voelt als een comeback"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2018 17:13

BERGHEM - Als de jongste karter in de klasse was de prestatie van rookie Kris Haanen, zondag in Berghem, des te opvallender: hij won de finale tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De pas elfjarige inwoner van Meterik, uitkomend in de Rotax Max Junioren-klasse, deed zo goede zaken in het kampioenschap. Het was zijn tweede zege in de titelstrijd. Eerder dit seizoen was hij in Eindhoven ook al de beste.

kris Haanen wint finale NK Berghem close finish

“Ik ben blij. Het is mijn tweede zege van het seizoen”, zei een meer dan tevreden Kris. “Na mijn overwinning in Eindhoven ging het even wat minder, nu heb ik weer gewonnen. Dit voelt als een comeback.”

De verklaring lag niet alleen in het feit dat Kris een toppiloot is. Zijn monteur Marcel van Moorsel en de motor van JvD Power waren eveneens top tijdens het weekeinde op de kartbaan van Berghem. “En de baan hier ligt me goed. Het is samen met Eindhoven en Kerpen mijn favoriet. Het nieuwe asfalt voelt heel gek, ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar ik ben er wel snel op.”

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificatie (vierde tijd) op zondag was het even zoeken. Het talent van topteam JJ Racing kwam nog een paar tienden van een seconde tekort op de top, maar zondag was de kart tiptop in orde. Dat bleek al tijdens de prefinale. “Ik had een goede start, waarbij ik de kart buitenom liet staan en zo de derde plaats pakte. Twee rondjes later reed ik al op P2. Helaas had de nummer één toen al een best groot gat.”

Kris, die in zijn weg naar de top wordt begeleid door Debby Hanssen van Debsports, werd nog ingehaald door de nummer drie, maar dat liet hij niet op zich zitten en in een ommezien had hij de tweede plaats weer heroverd. Daarna bleek de koploper jammer genoeg te ver weg om het gat nog dicht te rijden. Zodoende kwam de snelle Limburger op een nog altijd uitstekende tweede plaats over de finish.

En dat betekende dus een mooie uitgangspositie voor de finale. De start verliep echter wat minder goed dan tijdens de prefinale, want Kris verloor een plek. “Ik kon er ook voor kiezen om buitenom mee te gaan, maar dat was op dat moment een groot risico. Maar even later haalde ik nummer twee in en maakte de nummer één een fout in de chicane. Hij ging bijna van de baan en ik pakte de koppositie.”

Hij had meteen een gat met de nummer twee, maar die ging dermate snel dat die dichter- en dichterbij Kris kwam. “In de laatste bocht zat hij vlak achter me, maar verdedigen was niet nodig en ik kwam als eerste over de finish."

Kris Haanen

"Dat gaf echt een supergevoel. Ik heb weer gewonnen, voelde me goed net zoals in Eindhoven. Hopelijk kan ik het tijdens de volgende ronde van het NK, die ook in Eindhoven is, ook weer winnen!”

Kris Haanen bedankt Jordy van Moorsel, Marcel van Moorsel, JvD Power, JJ Racing en Debby Hanssen van Debsports.

Kris Haanen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
1.  JJ Racing
2. JVD Power
3. SJT Venlo Europatransport
4. Hendriks Internationaal Bergingsbedrijf
5. Kwekerij Vieverde
6. Deb Sports
7. PL8 design
8. Kiiwimi Online Marketing
9. Detektormarkt.de
10. Lenssen Advies
11. Logo Products
12. Keurslager Crist Coppens
13. Echte Bakker Gommans
14. High-Tec-Specialty
15. Bert TackeDakservice
16. Bouwbedrijf Maas
17. Beton Station Horst
18. Hoeymakers Transport
19. Hoeben Rietdekkersbedrijf
20. Installatiebedrijf Jeroen Janssen
21. Stucadoorsbedrijf Brouwers
22. Vakgarage Maashorst
23. Smulders Carsystems
24. HS Autoparts
25. Marcel Philipsen Autotechniek
26. Keijsers Tegelwerken
27. Totaaltegel
28. Janssen Metaaltechniek
29. Bruisten Metselwerken
30. Custers Beveiliging
31. AST Heetkamp autoschadeherstel
32. Banden en Wielen Centrum Limburg
33. Knoops Metselwerken
34. Pitt Hairstyle
35. Kaashandel Martin
36. Gelato Fresco La Sicillia
37. Kwalitaria Horst
38. Dirckx Schilderwerken

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS