Karting • Karting Diversen

Karting Ulrum: van karten met huurkarts tot aan drukbezochte clubwedstrijden: “Geweldige races gezien”

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2022 01:20

Karting Ulrum biedt diverse mogelijkheden om eens te karten. De kartbaan in Noord-Nederland wordt erg goed bezocht en wil je met collega’s, vrienden of familie veel fun en plezier dan is karten natuurlijk het ultieme uitje. Buiten het karten met huurkarts worden er ook geregeld clubwedstrijden gehouden. Onlangs werd de tweede clubrace van dit jaar voor rijders met een eigen kart gehouden. Dat bleek een groot succes! Verdeeld over zes klassen gingen karters met elkaar te strijd aan. Dat leverde op de recent volledige vernieuwde en gemoderniseerde kartbaan mooie races op. De 17-jarige mede-eigenaar Rob Lucassen genoot van de strijd op de baan en omschreef de tweede clubrace als een ‘super dag’.

Karting Ulrum

“Er waren veel rijders op de tweede clubrace afgekomen”, vertelt Lucassen, die terugblikte op de racedag op de zonnige Groningse kartbaan. “Iedereen heeft heel netjes gereden. Ik heb maar weinig rare dingen gezien. Een foutje kun je natuurlijk altijd maken, maar ik heb geweldige races gezien in elke categorie. Het was genieten van de strijd in de Parolin Rocky. De top 5 kwam binnen 1 seconde over de finish. De hele race hebben ze in een treintje achter elkaar gereden en ze hebben elkaar niet één keer geraakt. Mijn complimenten voor alle rijders in de Rocky, maar ook in de andere categorieën.”

Karting Ulrum


Karting Ulrum

De winst in de Parolin Rocky ging naar Sharina Linker die ook tijdens het NK in Spa-Francorchamps al zeer sterk presteerde. Ook de volgende karters gingen er tijdens de tweede clubrace met de winst vandoor: Twan Pruim (Cadet A), Phylicia ten Holt (Cadet B), Cai Akum (RK1), Bertjan Ritsema (390cc) en Tim Lucassen (200cc). De volgende clubrace staat 12 juni op het programma. Het gaat al goed met de inschrijvingen. Wil je ook meedoen? Kijk op de website van Karting Ulrum. Ben er op tijd bij, want vol = vol.

Karting Ulrum


Karting Ulrum

Lucassen rijdt zelf net als vorig seizoen in de ID Engines Shifter. In 2021 kroonde hij zich in Spa tot Nederlands kampioen, maar onlangs ging het op diezelfde kartbaan niet zo soepel. “Er gebeurde een ongelukje voor me en ik kon ze niet meer ontwijken. Ik kwam bijna twee meter los van de grond. Daardoor was mijn chassis krom en moest ik de rest van de dag met een krom chassis rijden. In de tweede en derde race ben ik nog wel als vierde en vijfde over de finish gekomen. Daarna nam Rob revanche bij de derde ronde van het NK in Strijen. Daar had ik een nieuw chassis en won ik. Zo kon ik me terugvechten in de strijd om het Nederlands kampioenschap.”

Karting Ulrum


Karting Ulrum

Naast zijn eigen races geeft Lucassen ook kartlessen en begeleidt hij jonge talenten. Daarnaast staat er weer een prachtig evenement voor de deur. “Aanstaande 25 juni organiseren we een 250 rondenrace met huurkarts. Je rijdt met een team van 2 tot 4 personen en het team dat als eerste 250 ronden heeft voltooid wint de wedstrijd. Je moet ook verplicht een aantal pitstops maken. Bij de pitstop wissel je van kart en van rijder. Dit doen we om de race zo eerlijk mogelijk te houden. Het is een ideaal evenement voor vriendengroepen of collega’s. Je hoeft geen race-ervaring te hebben. De lampen gaan aan, de barbecue gaat aan en het draait om de fun. Er hangt altijd een hele leuke sfeer en iedereen vindt het geweldig. Ook als je wedstrijdrijder bent, kun je meedoen om je conditie op peil te houden. Eigenlijk zijn dit de leukste races die er zijn.”

Karting Ulrum

De kartbaan in Ulrum is gesitueerd vlakbij het toeristische Lauwersoog en de Waddenzee. Veel toeristen van de vakantieparken en de campings komen karten in Ulrum. Tijdens de zomervakantie is Karting Ulrum geopend van dinsdag tot en met zondag. Je kunt zowel met huurkarts als met je eigen kart rijden. Voel je net als Max Verstappen en kom dan ook eens karten... Wil je karten met je kinderfeestje, een compleet verzorgde BBQ of een arrangement voor groepen en bedrijfsuitjes met karten? Kijk voor meer info op de website van Karting Ulrum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS