Formule 1

Helmut Marko neemt uitspraken terug, maar geeft wel sneer richting TV-zender: "Al het knip- en plakwerk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2020 10:21 • Print artikel

Dr. Helmut Marko kreeg vanuit de hele wereld kritiek op zijn opmerkingen op de Oostenrijkse televisie. De Red Bull-consultant vertelde daar dat hij zijn Formule 1-coureurs en de talenten van het opleidingsprogramma van Red Bull in een kamp het coronavirus wilde laten krijgen. Op die uitspraken over onder meer Max Verstappen komt de 76-jarige nu terug. "Natuurlijk is dat niet waar", zegt Helmut Marko daarover nu tegen F1-insider.

F1 Max Verstappen Helmut Marko Red Bull


"Ik wilde niemand opzettelijk laten infecteren. Dat is wat er gebeurd met al het knip- en plakwerk op de zender", vervolgt Marko. "Het lijkt me duidelijk dat ik niet opzettelijk 'mijn eigen kinderen' de oorlog in stuur."

Vervolgens legt de Oostenrijker uit wat het werkelijke plan was. "Natuurlijk moet je in tijden van een pandemie voorzichtig zijn, maar je moet zaken ook in perspectief zien. Ik had het virus in februari. Als mensen van mijn leeftijd het kunnen overleven, dan moeten jonge atleten minder bang zijn voor de consequenties. Dat was de enige reden dat ik een kamp wilde organiseren. Van een opzettelijke besmetting is nooit sprake geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS