Formule 1

RTL F1-analist Allard Kalff is het sturen niet verleerd! "Het racen in de regen ligt mij wel"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 18 augustus 2019 05:06 • Print artikel

Allard Kalff reed zaterdag tijdens de Gamma Racing Day 2019 een gastrace voor de Mazda Mx5 cup. Op vrijdag stapte hij voor het eerst in de auto. Dus was het voor de Formule 1-analist met veel toerwagen-ervaring toch allemaal nieuw. Tijdens een natte kwalificatie wist hij zich erg knap op de tweede positie te kwalificeren voor de race van zondag. In de race van zaterdag stuurde hij in de gastenauto van Mazda Motor Nederland naar een verdienstelijke vijfde klassering. Zondag is de tweede race, dan start Kalff van de voorste startrij.

Allard Kalff

“We hadden geen klagen. Vrijdag heb ik voor het eerst in die auto gereden. Ik hoopte bij droog weer in de top tien te staan. En zaterdag met die regen stond ik in een keer tweede. Dat had ik helemaal niet verwacht”, vertelde Allard Kalff aan RaceXpress. “Als je me gisteren had gezegd morgen rij je in de top vijf mee. Dan had ik echt wel gezegd: 'zullen we daar, maar even mee wachten'. Die had ik ook niet aan zien komen. Ik moet zeggen dat het in de regen ook wel leuk vind. Je bent toch meer aan het zoeken naar de grip en dat ligt mij wel."

In de race van zaterdag maakte Kalff een opmars, die eindigde op P5. "Het zit in ieder geval allemaal echt dichtbij elkaar en dat vind ik ook het mooie van cup racen. In deze klasse wordt elk klein foutje afgestraft. Voor mij is alles nieuw dus we gaan zien hoe het gaat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS