Karting • GK4 Kartseries

DFK van familie De Feijter: kloppend hart van kartend België

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2018 10:30 • Print artikel

SCHELLE – Wie in België wil gaan karten, komt al gauw uit bij het DFK Kart Racing Team van de familie De Feijter. Het team uit Schelle is het grootste van het land, heeft bovendien een eigen kartshop, verleent service aan andere equipes, werkt samen met verschillende kartscholen in België en Nederland, houdt teambuilding-bedrijfsuitjes en kennismakingsdagen met de kartsport met de DFK Experience. Je zou dan ook kunnen stellen dat DFK het hart van kartend België vormt.

DFK Racing

Het sportieve gedeelte vormt de hoofdmoot van het bedrijf. Dit seizoen begeleiden de familie De Feyter en hun twee vaste medewerkers maar liefst 42 competitierijders. Die zijn momenteel actief in IAME X30-kampioenschappen zoals het Benelux-kampioenschap, het NK IAME X30, het GK4-kampioenschap en de BEKC Endurance. Om de klanten op de juiste wijze te kunnen bedienen, wordt bovendien gewerkt met tal van freelancemonteurs. “Dat zijn zonder uitzondering goede monteurs met veel ervaring”, zegt Tim De Feijter (39). “En ze hebben de goede spirit.” Verder vormt het team de thuisbasis voor nog eens vele recreantenrijders.

DFK heeft zijn zaken ook voor 2018 goed op orde, al is het zonder uitzondering altijd heel hard werken. “Ik ben acht dagen per week bezig met het team”, zegt De Feijter met een knipoog. “We hebben tijdens het seizoen bijna elke week een wedstrijd. Om alles goed te laten verlopen, werken we altijd een week vooruit. Dat gaat over tijdig de juiste onderdelen bestellen en alles klaarzetten voor de wedstrijd.”

De combinatie van hun jarenlange expertise – DFK werd opgericht door Willy De Feyter, vader van Ben en Tim De Feijter en de aantrekkelijke prijsstelling zorgen ervoor dat elk jaar tal van rijders de weg naar de equipe uit Schelle weten te vinden. Tim: “We proberen iedereen de kartsport te laten beoefenen met het budget dat hij of zij heeft. Iedereen heeft bij ons ook eigen spullen. Niemand huurt motoren bij ons.” De expertise van DFK blijkt onder andere ook uit hun motorenservice voor zowel Rotax- als IAME-teams. Daarbij gaat het om equipes als Kuijer Racing en TB Competition die van deze dienst gebruikmaken om hun klanten topservice te kunnen bieden tijdens wedstrijden.

Op de thuisbasis in Schelle heeft DFK zo’n 120 karts. Die zijn van klanten die voor het team racen, maar er staan ook karts die worden gebruikt voor bedrijfsevenementen of voor hobbyrijders die met een groep van vijf of zes man meedoen aan DFK’s zogenaamde kartexperience. “Wij laten de hobbyrijders niet aan hun lot over. We groeperen deze piloten en organiseren trainingsdagen onder begeleiding.” Daarnaast heeft DFK er ook een grote voorraad aan onderdelen en dergelijke. “Karten is een passie. Die moet je wel hebben als je een team hebt. Anders kun je beter thuisblijven.”

Die passie vertaalt zich in een goede sfeer binnen het team, verzekert De Feijter. “Bij ons gaat het om gezelligheid en eerlijkheid tegenover de klanten en professioneel werk afleveren. Dat is superbelangrijk. In zo’n situatie blijven mensen langer karten, vinden ze het fijn om terug te komen.” Die aanpak heeft tot aansprekende sportieve resultaten geleid. Zo werd DFK in 2009 Europees kampioen in de Senioren-klasse. Datzelfde jaar werd in alle klassen een DFK-rijder kampioen in de Belgische en Nederlandse kampioenschappen Rotax Max. Een jaar later werd het DD2-kampioenschap gewonnen en werd ook beslag gelegd op de tweede plaats. “De afgelopen jaren hebben we ons geconcentreerd op de wedstrijden van de verschillende kampioenschappen in België en Nederland en dat heeft ons diverse kampioenen opgeleverd en podiumplaatsen in een aantal klassen.”

Voor dit seizoen heeft DFK zich ten doel gesteld een kampioen af te leveren in alle kampioenschappen waaraan ze meedoen. “We zijn een sportteam, dus zijn we prestatiegericht.” Toch zijn de sportieve prestaties uiteindelijk niet het belangrijkste, stelt De Feijter. “Het is natuurlijk leuk om te winnen, maar het is nog leuker als een rijder zich simpelweg verbetert. Daar beleven we het meeste plezier aan. Het is echt leuk als je onze rijders steeds verder naar voren ziet komen. En dat geldt zeker voor onze tien eerstejaarsrijders.”

Enkele daarvan komen van de kartschool die Ben de Feijter runt op Raceway Venray. Daar krijgen kinderen vanaf zes jaar wekelijks les. Ook worden er clubkampioenschappen georganiseerd zodat de eerste stappen in de kartsport kunnen worden gezet. Zo wordt nieuw talent ontdekt die zich bij het kartteam van DFK verder kunnen ontplooien en blijft de continuïteit gegarandeerd.

Alle activiteiten maakt van DFK een intensieve onderneming waar de passie vanaf spat. Daarmee houdt de familie De Feyter het al vele jaren vol en die passie voelen ze nog altijd even sterk. “We willen de kartsport in België groot houden.”

Voor contact en meer informatie:

DFK Kartshop & Werkplaats
DFK Racing Team
Boomsesteenweg 2 b4
2627 Schelle
Tel: +32 (0)479 598 917 / +32 (0)3 877 38 63
E-mail: info@dfk-racing.be

Kijk eens op de website van DFK Kart Racing Team

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS