Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jean-Eric Vergne haalt uit in thuisrace en verstevigt leiding in het kampioenschap + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 april 2018 21:56 • Print artikel

Jean-Eric Vergne heeft zijn thuis E-Prix in Parijs gewonnen en daarmee zijn positie als leider in het kampioenschap versterkt. De Franse coureur leidde in zijn thuisplaats de race van start tot finish en reed met de auto van Techcheetah alweer naar zijn derde overwinning van het seizoen.Vanaf de start waren het Vergne samen met teamgenoot Andre Lotterer en Sam Bird in de auto van DS Virgin die enige voorsprong op de rest van het veld pakten. De drie coureurs hadden dezelfde (energie) strategie, waarbij de Fransman steeds een gat wist te houden en de aanvallen kon afslaan. Teamgenoot Lotterer probeerde Bird na de start bij de eerste bocht aanvallen, maar de Brit wist de Techcheetah-coureur van zich af te houden.

Di Grassi en Buemi konden een ronde extra rijden dan het drietal aan de leiding, waardoor zij in de tweede stint meer batterij-capaciteit overhielden. Di Grassi kon na de pitstop Maro Engel aanvallen en vervolgens werd de jacht op Lotterer geopend. De Braziliaan zat eerste rij toen hij de Duitser een geslaagde aanval op Bird zag uitvoeren om vervolgens een paar bochten later hetzelfde te doen.

Daardoor kwam kwam Di Grassi achter de Fransman als tweede over de finish in de Audi Sport Abt-bolide. De voorsprong op de Braziliaan bedroeg 4,882. Di Grassi zag zijn tweede positie veilig gesteld door een aanvaring tussen Lotterer in de tweede auto van Techcheetah en Bird. Lotterer vertraagde in de laatste ronde om energie te sparen, toen hij in tweede positie lag.

Vervolgens was het Bird die de auto van de Duitser van achteren raakte en zijn auto behoorlijk beschadigde. Toch was de Brit in staat om als derde over de finish te gaan. Lotterer kwam door de aanvaring niet meer verder dan de zesde positie. Engel en Sebastien Buemi konden profiteren van de aanvaring en werden uiteindelijk vierde en vijfde.

Uitslag E-Prix van Parijs

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS