Formule 1

Zelfs met mindere auto wordt Max Verstappen kampioen – Dr. Helmut Marko: “Ik geloof er heilig in”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juni 2024 06:02

Het team van Red Bull Racing is op dit moment niet meer de dominante factor in de Formule 1. Sinds 2022 tot enkele races geleden hadden ze de touwtjes stevig in handen, maar dat lijkt vooralsnog voorbij. Verstappen won van de afgelopen drie wedstrijden ‘slechts’ één wedstrijd. Red Bull-kopstuk Dr. Helmut Marko verwacht dat Red Bull terug zal komen. Anders maakt Marko zich ook geen zorgen. Hij stelt dat Verstappen het verschil kan maken, zelfs zonder de snelste auto.

null

Verstappen won vier van de eerste vijf races. In Melbourne viel hij uit door een technisch probleem. Hierna verloor hij de strijd in Miami van Lando Norris en kwam hij Monaco na een belabberde kwalificatie als zesde over de streep.

Ferrari en McLaren lijken het gat naar Red Bull te hebben gedicht, maar is het gat naar Verstappen ook gedicht? Voor het grootste gedeelte wel. Toch denkt Marko dat Verstappen meer uit een mindere auto weet te halen, zo vertelt hij in gesprek met F1-Insider: "Ik geloof er heilig in dat de Max Verstappen-factor doorslaggevend kan zijn op plekken die ons minder goed liggen. Hij verkeert echt in topvorm en hij maakt nu dan ook het verschil. Er is geen enkele andere coureur die in elke ronde op de limiet kan rijden zonder fouten te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS