Formule 1

Voormalig Renault-coureur denkt dat Ricciardo vlucht voor Max Verstappen: “Sowieso een stap terug”

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 05:23 • Print artikel

Daniel Ricciardo verbaasde vorige week vriend en vijand door van Red Bull over te stappen naar het team van Renault. Het Franse fabrieksteam blijft voorlopig achter bij het team van de Oostenrijkse energiedrankenfabrikant. Volgens voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer vlucht Ricciardo voor de prestaties van Max Verstappen. “Daniel had waarschijnlijk het idee dat hij in de schaduw van Verstappen stond”, zegt Palmer bij BBC Radio 5. “En dat is een gevaarlijk plaats voor een coureur om te zijn.”

Daniel Ricciardo


Ricciardo haalde dit seizoen tot dusver meer WK-punten van Verstappen, maar het kwalificatieduel is in voordeel van de Nederlander. Palmer werd in het tweede deel van vorig seizoen bij Renault vervangen door Carlos Sainz en hij snapt de keuze van Ricciardo niet helemaal. “Het is sowieso een stap terug. Renault is op de goede weg, maar ze lopen nog een stuk achter.”

“Ricciardo komt wel bij een team binnen dat hem graag wil hebben. Ze zijn enorm enthousiast over zijn komst. De dynamiek binnen Renault zal beter voor hem zijn, ondanks dat ze in prestatie nog achterlopen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS