Formule 1

Voormalig F1-teambaas: "Moeder Max Verstappen had in de Formule 1 kunnen rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2023 16:03

Eddie Jordan stelt dat Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen, het zeker tot de Formule 1 had kunnen schoppen. Dat zegt hij in de Formula for Succes-podcast, die hij samen met David Coulthard presenteert. Jordan is van mening dat Kumpen een uitstekende coureur was die zeker een plekje in de koningsklasse had kunnen bemachtigen.

Sophie Kumpen

Sophie samen met Max en dochter Victoria

In de podcast hadden de twee het over vrouwen in de Formule 1. Coulthard denkt dat er binnen afzienbare tijd een vrouwelijke coureur op de grid rijdt: "Ik geloof dat er in de komende tien jaar, zo niet eerder, een waardige vrouw in de F1 zal racen. Het gaat erom dat je kansen kunt creŽren en je vaardigheden op dezelfde manier kan en mag ontwikkelen als een Verstappen of een Lewis Hamilton."

"Ik denk dat de moeder van Max Verstappen een serieuze, absoluut geweldig snelle meid was, en zij had volgens mij zonder enige twijfel de F1 in gekund. Het probleem was dat er geen mechanisme was om haar te helpen", vertelt Jordan daarna.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS