Formule 1

Valtteri Bottas kan opgelucht ademhalen: toch nog tweede

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 17:31 • Print artikel

MONTMELO - Valtteri Bottas kon tevreden zijn over zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van Spanje. De Fin van Mercedes reed onbedreigd naar de podiumplaats al was het wel met een mazzeltje dat hij tweede werd. In eerste instantie raakte hij door een slechte start en daarna door een trage pitstop zijn tweede plaats kwijt aan Sebastian Vettel. Omdat Ferrari, het team van de Duitser, knoeide tijdens een ogenschijnlijk zinloze pitstop kon hij alsnog de tweede plek veroveren.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix Spanje


Of hij de Grand Prix van Spanje bij de start had verloren, vroeg Ziggo’s pitreporter Jack Plooij. “Dat denk ik wel”, bekende Bottas. “Als ik een megastart had gehad dan had ik Lewis (Hamilton, red.) voorbij kunnen komen. Maar als er een rode auto tussen ons zit, dan is dat slecht nieuws. Ik weet niet wat er tijdens de pitstop gebeurde, maar hij verliep wat traag. We verloren wat tijd en misschien dat ik daardoor mijn plek aan Sebastian kwijtraakte.”

Bij het uitrijden van de pitstraat kwam hij ongeveer naast Vettel de baan op. Door wat meer naar links te sturen had hij beter zijn positie kunnen verdedigen, maar dat deed Bottas niet. “Ik kon de situatie niet goed inschatten. Hij reed daar met een Haas-auto. Ik kon het niet goed zien, dus ik dacht dat het niet nodig was om meer naar links te sturen. Maar ach, voor ons als team kon het uiteindelijk niet beter.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS