Formule 1

Toto Wolff verwacht moeilijke race voor Mercedes: "Aandacht richten op de uitdagingen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 10:39 • Print artikel

MONTMELO - Toto Wolff gelooft dat de Grand Prix van Spanje een enorme uitdaging zal worden voor Mercedes, ondanks het feit dat zijn rijders de eerste startrij bezetten. Het Duitse topteam claimde tijdens de kwalificatie op zaterdag voor de eerste keer dit jaar de eerste twee plaatsen.

Mercedes Grand Prix Spanje


Als we echter kijken naar het tempo tijdens de long runs van vrijdag denkt Wolff dat zowel Ferrari en Red Bull dicht in de buurt zitten. Ferrari's bezet de tweede startrij op de grid terwijl het Red Bull-duo rij drie bezet.

"Het was een fantastische kwalificatie dankzij de beide coureurs en het team als geheel - en een welverdiende eerste plaats op de eerste startrij. De aerodynamische upgrades die we aan de auto race hebben toegevoegd werken goed en de concurrentie tussen Lewis en Valtteri is ongelooflijk groot - we voelen dat we elk raceweekend voorgaan."

"Hoewel de verschillen tijdens de trainingen in ons voordeel leken te zijn, wisten we dat de verschillen tijdens de kwalificatie kleiner zouden zijn en dat bleek ook zo te zijn. Maar de jongens bleven kalm, namen de juiste beslissingen en presteerden op de momenten dat het ertoe deed."

"Nu moeten we onze aandacht richten op de race en de uitdagingen die deze met zich meebrengt; op de long runs was Ferrari gisteren zeer concurrerend en Red Bull was bijzonder sterk, dus we weten dat het een zwaar bevochten Grand Prix gaat worden. Eerst moeten we de start winnen en onze posities behouden - en vervolgens onze kansen, wanneer die zich voordoen, maximaliseren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS