Formule 1

Stoelendans in de Formule 1: toekomst Grosjean pas duidelijk na de zomerbreak

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 10:30 • Print artikel

Het team van Haas F1 heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de line-up voor 2019. Kevin Magnussen lijkt zeker van een langer verblijf door zijn sterke optreden dit jaar. De Deen zit in zijn vierde F1-jaar en beleeft veruit zijn beste jaar tot nu toe. Bij Haas is hij in de omgeving om tot bloei te komen, in tegenstelling tot zijn eerdere periodes bij McLaren en Renault. “Daarvoor moeten we Gene Haas bedanken”, zegt teambaas Gunther Steiner in Auto Hebdo. “Gene geeft de coureurs de ruimte om te presteren en te denken en dat helpt Kevin.”

Romain Grosjean


Voor Romain Grosjean ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. De Franse Zwitser kent een jaar met een aantal dieptepunten door een paar eigen fouten en pech. “Ik wil daar nu nog geen uitspraken over doen”, zegt Steiner. “We gaan alles bestuderen na de zomerbreak. Ik heb veel respect voor de mens Romain Grosjean. Hij heeft drie jaar geleden het risico genomen om bij ons te komen rijden. Hij geloofde in ons en in ons project.”

Of dat voldoende is voor een stoeltje in 2019 is onbekend. Er staan een aantal coureurs te trappelen om zijn positie over te nemen. Sergio Perez werd al gelinkt aan het Amerikaanse team, maar ook Charles Leclerc zou wel eens van het ene door Ferrari ondersteunde team naar het andere kunnen gaan. Dit is goed denkbaar als de Scuderia nog een jaar doorgaat met Kimi Raikkonen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS