Formule 1

Sky Sport F1: "Wat Max Verstappen laat zien, is veel erger dan wat Daniil Kvyat ooit deed, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2018 17:33 • Print artikel

MONTMELO - Max Verstappen werd gebrandmerkt als 'eikel' tijdens de Grand Prix van Bahrein, en Red Bull werd geadviseerd om zijn loon na zijn laatste race in Azerbeidzjan te verlagen. In de laatste drie Grands Prix is de twintigjarige Nederlander betrokken geweest bij vijf incidenten. Dat riep bij menigeen de vraag op of hij niet te veel problemen veroorzaakt.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


"Wat interessant is, is dat Max zijn huidige stoeltje bij Red Bull kreeg als gevolg van een crash door Daniil Kvyat in de Red Bull", aldus drievoudig Grand Prix-winnaar en Sky F1-reporter Johnny Herbert. "Wat Max dit seizoen laat zien, is veel erger dan wat Daniil ooit deed, en er staat bij Red Bull niemand klaar om hem te vervangen."

Niet dat er binnen het team de neiging is om dat te doen. Maar het laatste incident in Bakoe zou voor Ross Brawn, nu technisch directeur van de Formule 1, genoeg reden zijn om in alle rust een gesprek aan te gaan met Verstappen over zijn gedrag op het circuit.

Gerhard Berger, die Red Bulls voormalige wonderkind Sebastian Vettel een kans gaf in de F1, ziet ondanks Verstappens ongewenste capriolen geen probleem. "Voor mij is het eenvoudig, Max is een superster", zei Berger. "Toen hij jong was, had Ayrton Senna deze momenten en Max heeft dat ook. Zeker, hij moet zijn weg een beetje te vinden, maar hij is een superster. Ik zag hem al rijden in zowel karting als F3, en wat ik toen zag is dat hij een enorm natuurtalent is."

Verstappen heeft dit weekend in Barcelona wanhopig behoefte aan een race zonder incidenten, een kans om dat talent te laten zien dat die eerste overwinning verdiende. Dit seizoen heeft hij tot dusver een vijfde plaats als beste resultaat.

David Coulthard, zelf een voormalig Red Bull-coureur, is van mening dat ondanks alle incidenten niet mag worden vergeten dat Verstappen pas net tiener-af is. "We hebben het al eerder gezien met Seb en Lewis. Toen ze dat soort fouten maakten, sprongen mensen erop vanwege hun leeftijd", zei de dertienvoudig Grand Prix-winnaar. "Als ze dat nu zouden doen, zouden mensen dat niet op dezelfde manier bekritiseren. Zeker, Max moet nog wat volwassener worden, maar ik hou van zijn snelle, agressieve rijstijl."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS