Formule 1

Sky-analist: “Max Verstappen eindigt boven Daniel Ricciardo”

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2018 11:09 • Print artikel

Het verschil in de WK-stand tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen is halverwege het seizoen dertien punten in het voordeel van de Australiër. Beide Red Bull-coureurs hebben mechanische pech gehad, maar samen pakten ze ook al drie overwinningen. Volgens Sky Sports-analist David Croft zal de Nederlander in de WK-stand boven zijn teamgenoot gaan eindigen. “Ze pushen elkaar echt naar een hoger niveau. Het is jammer dat de samenwerking na dit seizoen stopt.”

Max Verstappen


Croft onderbouwt zijn mening dat Max Verstappen, die in de kwalificatiestrijd leidt met 9-3, rustiger is geworden. “Hij heeft een manier gevonden om rustiger te rijden zonder zijn stijl los te laten. Hij heeft niks veranderd, alleen maakt hij nu niet de fouten die hij in het begin van het seizoen wel maakte.”

De toekomst van Ricciardo heeft het hele seizoen boven zijn Red Bull gehangen en nu er duidelijkheid is door de overstap naar Renault, kan de focus volledig op de prestaties op de baan. “Daniel moet zich verbeteren in de kwalificatie ten opzichte van zijn teamgenoot, maar we hebben ook al twee overwinningen gezien door schitterend rijden. Hij neemt een groot risico door naar Renault te gaan en ik hoop dat hij weet waar hij aan begint.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS