Formule 1

Ross Brawn wil meer coureurs type Max Verstappen op de grid: "Opwindend element"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 maart 2017 18:35 • Print artikel

Ross Brawn stond aan de basis van de wereldkampioenschappen in de Formule 1 van Michael Schumacher bij Benetton en Ferrari. De Brit verraste in 2009 met de grote regelwijziging de gehele Formule 1-paddock met zijn dominante Brawn GP-bolide, welke Jenson Button de wereldtitel opleverde. Tegenwoordig heeft Ross Brawn een rol als Motorsports Manager Director bij Libery Meda die de Formule 1 aantrekkelijker moet maken. In een interview met de officiële website van de Formule 1 vertelt Brawn dat hij droomt van meer coureurs type Max Verstappen in de hoogste klasse van de autosport.

Max Verstappen RaceXpress foto Bas Kaligis

“Met Max Verstappen is er duidelijk een opwindend element in de Formule 1”, vertelde de voormalig F1-teambaas. De Brit wil dan ook naar een systeem waarin de ‘beste coureurs’ in de Formule 1 rijden. “Mijn droom voor dit vijfjarig plan is dat we meer Verstappens in de Formule 1 hebben”, vertelde de managing director. “Er is een goede standaard aan coureurs in de Formule 1, maar we hebben de commerciële vereisten niet die sommige team hebben met betrekking tot hun coureurs. We kunnen de standaard hoger leggen, maar om dat te doen moet je de commerciële afhankelijkheid wegnemen die teams van coureurs hebben.” Overigens vond Brawn het vertrek van Nico Rosberg na het binnenhalen van de wereldtitel niet ideaal voor het kampioenschap.

“Vanuit een sportief oogpunt is het goed dat we als referentie een wereldkampioen op de grid hebben”, legde de voormalig Mercedes-teambaas uit. “Maar het is beter als Nico met pensioen gaat wanneer hij het niet meer kan opbrengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS