Formule 1

Renault-adviseur hoopt dat Robert Kubica in de Formule 1 terugkeert, maar blijft vaag

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 augustus 2017 13:09 • Print artikel

Renault Formule 1-adviseur Alain Prost hoopt dat Robert Kubica kan terugkeren naar de hoogste klasse van de autosport. Volgens de Fransman heeft de Pool alles ‘tot het maximum’ gedaan om dat te bewerkstelligen. De coureur kwam tijdens de officiële 'in-season-testdagen' van de Formule 1 op de Hungaroring in actie met de huidige bolide, nadat hij reeds met oudere F1-bolides had gereden.

Formule 1 2017 Robert Kubica


Wat oorspronkelijk begon als een test om te kijken hoe hij met zijn beperkingen aan zijn rechterarm kon omgaan in een F1-bolide, lijkt uit te gaan lopen op een hernieuwde F1-carrière. Geruchten gaan inmiddels dat de Pool huidig Renault-coureur Jolyon Palmer bij het team uit Enstone gaat vervangen. Prost zegt echter dat er niet te veel conclusies getrokken mogen worden op basis van deze tests.

“Hij testte met de huidige auto, met een baan waar je een referentie hebt. Het was een mooi verhaal. Hij is zeker hersteld, dat is zeker. Ik denk dat hij kan terugkomen in de Formule 1."

Wanneer Prost wordt gevraagd of Kubica een optie voor het Franse team is in 2018, blijft hij vaag. “Ik wil daar geen commentaar op geven”, zegt de oud-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS