Formule 1

Alain Prost ziet Alonso graag komen bij Renault: "Zou een eer zijn, maar hij wil meteen winnen en dat..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 juli 2017 05:13 • Print artikel

Nu het Formule 1 seizoen 2017 bijna op de helft zit, stijgt ook het aantal speculaties over welke coureurs waar gaan rijden in 2018. Met name de toekomst van Fernando Alonso is al erg veel besproken. Het valt nog te bezien waar de Spanjaard volgend jaar gaat rijden. Alonso wordt al sinds het begin van het seizoen gelinkt aan teams als Mercedes AMG Petronas, Scuderia Ferrari en Renault Sport. Alain Prost; adviseur van de Franse fabrikant vindt het een eer om een coureur als Alonso terug te krijgen in zijn team, maar maakt zich weinig illusies. De vraag is: kan het Franse F1-team van de tweevoudig wereldkampioen ook in 2018 een winnende auto geven.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


"Het enige wat zeker is, is dat Alonso een race-winnende auto wil", zegt Prost, maar Renault kan die niet leveren. "Ik denk dat er veel top-coureurs zijn", onderstreepte de Franse racelegende tegen Nextgen-Auto.com. "We zijn een fabrieksteam dus het is waar dat er best veel coureurs zijn die overwegen dat we niet morgen maar misschien overmorgen een erg goed team zijn. In het geval van Alonso: hij was meer dan tien jaar geleden wereldkampioen. Dus het zou natuurlijk een eer zijn om hem te hebben. Aan de andere kant we weten dat hij meteen wil winnen. Ik denk niet dat we hem een auto kunnen geven waar hij dat meteen mee kan. Dat is een lastig probleem om op te lossen."

Over Robert Kubica die deel gaat nemen in een tweede test bij Renault geeft Prost toe dat er nog niets is beslist over zijn toekomst. "Kubica heeft getest voor ons", zei de Fransman. "Hij gaat nog een andere test voor ons doen. Verder kunnen we er geen commentaar op geven. Het is erg moeilijk om te oordelen over wat mogelijk is"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS