Formule 1

Red Bull moet met Honda gaan presteren: “Anders kan Dietrich Mateshitz zomaar de stekker eruit trekken”

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2018 19:28 • Print artikel

Komend jaar rijdt Red Bull Racing met de motoren van Honda in plaats van die van Renault. Na twaalf jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen het Oostenrijkse team en de Franse fabrikant. Een samenwerking die zeer succesvol was met vier wereldtitels op rij met Sebastian Vettel, maar die de laatste jaren vertroebeld was door de beperkte betrouwbaarheid. Volgens oud-coureur David Coulthard moet Red Bull met Honda weer terug naar de top van het veld.

Max Verstappen


“Ik hoop dat ze weer gaan winnen”, zegt de Schot tegen Crash.net. “Veel mensen profiteren van de investeringen van Red Bull, maar niemand moet Dietrich Mateshitz onderschatten. Hij kan zomaar de stekker eruit trekken als hij het niet meer ziet zitten.”

De beslissing om over te stappen naar Honda werd door Dietrich Mateshitz, de eigenaar van Red Bull, ondersteund. “Ze hebben alle data via Toro Rosso kunnen inzien en hebben op basis daarvan de keuze gemaakt. Dit werd zeker ondersteund door Dietrich Mateshitz”, aldus de 13-voudig Grand Prix-winnaar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS