Formule 1

Olav Mol ziet in Daniel Ricciardo grootste tegenvaller: "Hij lacht zich er niet meer uit"

Uitgegeven door Bart • 6 augustus 2022 06:20

Daniel Ricciardo is voor Olav Mol de grootste tegenvaller van het Formule 1-seizoen 2022 tot nu toe. De Australiër legt het fors af tegen zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris en dreigt vervangen te worden door landgenoot Oscar Piastri. De welbekende lach van Ricciardo helpt hem in de ogen van de Ziggo Sport-commentator niet langer.

Daniel Ricciardo


"Ik denk dat zijn gemis aan technische knowhow, wat een publiek geheim is, hem nu uiteindelijk parten speelt", zegt Mol in Formule 1 Magazine. "In het verleden kon Ricciardo zich bij veel dingen nog wel een weg eruit glimlachen. Nu niet meer. Hij had niet verwacht dat hij zo’n taaie aan Norris zou hebben."

In de kwalificatie legt Ricciardo het tot dusver met 11-2 af en ook in de WK-stand in het verschil groot: 76-19. "Ik heb ooit in een Australische podcast gezegd dat Daniel minder de clown moet uithangen en harder moet rijden. Je ziet nu vaker dan ooit voor de camera dat het clowneske wel weg is. Hij weet: ik lach me hier niet meer uit en word om mijn oren gereden." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS