Formule 1

Niet alleen Max Verstappen blij voor Norris na eerste F1-overwinning: "Lando verdient het"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 mei 2024 04:03

Het was een raar en ietwat zeldzaam gezicht. Vorige week was Max Verstappen na zijn P2 in Miami blij. Niet omdat hij tweede eindigde, maar vooral omdat zijn goede vriend Lando Norris zijn eerste race won. Verstappen was oprecht blij voor Norris. Ook Fernando Alonso deelt dat hij Norris de overwinning echt gunt.

Max Verstappen Lando Norris Fernando Alonso

Sinds de Australische Grand Prix van 2024 had Norris een verveld record in zijn handen. Op dat moment had hij veertien podiumplekken gescoord in de Formule 1, het meeste aantal zonder overwinningen. Lang hoefde hij niet met dit record te lopen en kon in Miami afstand doen van dit gehekelde record.

Na jarenlang knokken kon hij eindelijk zijn eerste overwinning bijschrijven. Zijn eindeloze toewijding kan rekenen op veel complimenten van andere coureurs. Alonso kent Norris goed. Zo reden ze in 2018 samen de 24 uur van Daytona voor United Autosport. Daarnaast was Norris dat jaar ontwikkelingscoureur bij McLaren, waar Alonso destijds nog reed: “Hij is een aardige jongen, een aardige kerel en een zeer getalenteerde coureur”, wordt Alonso geciteerd door Gpblog. “We wonen allebei in Monaco, we zien elkaar soms daar in de stad, reizen ook wel eens samen. Na zoveel podia denk ik dat hij deze overwinning verdient. Zoals ik al zei, hopelijk geniet hij hiervan, want soms vergeet je zoiets snel omdat je zo gefocust bent op de volgende race. Ik ben erg blij voor hem en ook voor McLaren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS