Formule 1

Monza-baas en ACI president Sticchi Damiani: "Het doel van Ferrari is duidelijk: Binotto moet direct twee wereldkampioenschappen winnen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2019 12:48 • Print artikel

Na een machtsstrijd tussen het duo Arrivabene-Binotto en het verlies van het wereldkampioenschap 2018 aan Mercedes, werd Maurizio Arrivabene vervangen door technisch baas Mattia Binotto. "De boodschap is duidelijk," vertelde Sticchi Damiani aan Corriere dello Sport. "Er kunnen geen misverstanden meer zijn. De resultaten kunnen niet langer worden betwijfeld vanwege communicatievraagstukken tussen de verantwoordelijken", betoogde hij. Sommigen geloven dat Binotto het technische bestuur zal overdragen aan de Fransman Laurent Mekies. Hij vertrok in juni bij de FIA en voegde zich tijdens het slotweekend in Abu Dhabi bij de Italiaanse renstal. Mogelijk wordt Mekies één van de belangrijkste personen binnen Ferrari naast Binotto. Hij moet de verbinder worden tussen de coureurs en de rest van het team.

Arrivabene Binotto

Dubbelrol?
Binotto blijft ook verantwoordelijk voor het technische gedeelte, dat betekent een dubbelrol voor hem. "De benoeming van Binotto en vooral de fusie van de twee belangrijkste rollen binnen het team is een sensationele ontwikkeling die maar één ding betekent: je moet meteen de twee wereldkampioenschappen winnen", zei Damiani. "De verwachtingen voor 2019 zijn enorm en het is belangrijk dat er een punt van evenwicht is bereikt. De aandeelhouders beschouwden het risico van een derde seizoen met struikelblokken en gemiste kansen duidelijk als onacceptabel. De beslissing was ook te danken aan de fans, die Ferrari nooit hebben verlaten op momenten van verlies of lange wachttijden", voegde Sticchi Damiani, de baas van de Italiaanse automobielclub, er aan toe.

Nieuwe impulsen
Ten slotte zei de ACI-chef dat de komst van de jonge Charles Leclerc ter vervanging van Kimi Räikkönen, een ander goed nieuws is voor Ferrari. "Sebastian (Vettel) mag de komst van een jonge, snelle en toch al volwassen coureur dan weliswaar niet hebben toegejuichd, maar ik ben ervan overtuigd dat dit hem alleen maar kan helpen en hem ertoe kan aanzetten om zijn best te doen", zei Sticchi Damiani. "Er is behoefte aan nieuwe impulsen na de ongelooflijke kwetsbaarheid die we vorig seizoen hebben laten zien, terwijl we racen in een soort van comfortzone met zijn vriend Räikkönen aan zijn zijde. Zonder hem wordt het er aleen maar beter op", aldus Sticchi Damiani. Nu ook Pascal Wehrlein is bevestigd als de nieuwe testrijder voor 2019, is het duidelijk dat er een nieuwe wind waait in Maranello. En dat is precies wat de jammerlijk overleden Sergio Marchionne had gewild!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS