Formule 1

Mercedes moet succes Red Bull en Max Verstappen 'slikken' na recente 'Wikipedia'-grappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2023 19:02

SINGAPORE - Voormalig F1-coureur Gerhard Berger vindt dat Mercedes de recente dominante reeks van Red Bull moet ‘slikken’, na de recente opmerkingen van Toto Wolff en Lewis Hamilton.

#Mercedes #f1Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton beweerde dat Max Verstappen niet zulke sterke teamgenoten heeft gehad als hij in zijn hele carrière heeft gehad, terwijl Mercedes-teambaas Wolff enigszins afwijzend leek te reageren op het feit dat de Red Bull-coureur het record aller tijden voor opeenvolgende overwinningen op Monza had gebroken. De Oostenrijkse teambaas beweerde dat ‘zo’n statistiek voor Wikipedia is’ en dat dat ‘toch niemand’ dat leest.

Berger is van mening dat Mercedes de ongekende prestaties van Verstappen en Red Bull simpelweg moet ‘slikken’. Mercedes heeft slechts één race gewonnen sinds de radicale verandering van de technische specificaties in de Formule 1 vorig jaar. George Russell pakte vorig seizoen de overwinning op Interlagos, terwijl Red Bull in dezelfde periode 31 Grands Prix won.

Verstappen brak vorig jaar het record voor het hoogste aantal gewonnen races in één seizoen en is goed op weg om dat dit keer weer te doen, terwijl Mercedes tweede staat in de constructeursstand.

Max Verstappen


De opmerkingen van Wolff en Hamilton in Monza hebben in de Formule 1-wereld veel stof doen opwaaien over hoe de prestaties van Red Bull moeten worden gezien, maar Berger gelooft dat Mercedes tijdens hun dominante jaren ook soortgelijke opmerkingen over zich heen kreeg.

Op de vraag in de podcast van F1 Nation of de opmerkingen van Hamilton en Wolff nodig waren, antwoordde Berger: "Natuurlijk niet. Maar aan de andere kant: godzijdank hebben we dit soort discussies. Waar moeten we het anders over hebben als alles heel gestroomlijnd zou verlopen en niemand ooit kritische opmerkingen zou maken?”

"In sommige opzichten is Mercedes een beetje gefrustreerd, omdat het niet loopt zoals het zou willen. En als je dan op het juiste moment, de verkeerde vraag stelt, krijg je uitspraken zoals deze. Ze zijn vele jaren zeer competitief geweest. En nu zitten ze in een andere situatie en moeten ze dit maar even slikken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS