Formule 1

Max Verstappen zeer tevreden met winst in Baku: "Ik had het gat naar Leclerc wel gedicht"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2022 13:52 • Print artikel

Max Verstappen reed zondag op dominante wijze naar de overwinning in Baku. De Red Bull-coureur startte als derde, maar toonde een zeer goede snelheid. De wereldkampioen profiteerde van het uitvallen van Charles Leclerc en passeerde teamgenoot Sergio Perez op het rechte stuk. Verstappen was zeer goed te spreken over zijn race in Azerbeidzjan. Het gat naar Perez aan het einde van de race was 20 seconden.

Max Verstappen


Vorig jaar viel Verstappen vlak voor het einde van de race uit met een klapband, een jaar later haalde hij revanche. "We kunnen vorig jaar niet meer veranderen, maar de snelheid was vandaag erg goed. We hebben de banden goed kunnen managen. Natuurlijk hadden we wat geluk met de uitvalbeurten van Ferrari, maar onze auto was sterk. Ik denk dat ik het gat naar Leclerc wel had kunnen dichten. Ik was heel tevreden met de balans in de auto vandaag. We hadden goede grip en het was een goede dag voor het team."

In de strijd om de wereldtitel deed Verstappen uitstekende zaken, maar de weg is nog lang. Het seizoen wordt vervolgd met de race in Canada. "Ieder weekend is anders. Het ligt allemaal aan de details. Het kan volgende week zo maar weer de andere kant op vallen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS