Formule 1

Max Verstappen vertelt wat hij verlangt van Red Bull: "Ik ben een zeer loyaal persoon”

Uitgegeven door Peter Vader • 30 mei 2024 17:03

Na twee overwinningen op rij te hebben moeten weggeven aan de aandringende concurrentie, wil Max Verstappen zich volledig kunnen concentreren op het racen. Dat impliceert dat hij zich niet wil bezighouden met alle controverses rondom het Red Bull-team. Met name rondom teambaas Christian Horner, die nog steeds niet vrijgepleit is van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Verstappen verwoordde zijn standpunt als volgt: “Ik heb een contract met het team om mijn werk te doen. Dat is het rendement, daar richt ik mij op. Ik ben geen politicus, ik hou niet van politiek. Ik concentreer me gewoon op het optreden met de mensen om me heen, in een poging mezelf af te leiden van de negatieve dingen. Het is heel belangrijk om je te concentreren op prestaties."

Max_Verstappen_focusMax Verstappen wil zich volledig kunnen concentreren op het racen

Rust teruggekeerd?!
Red Bull kan zich niet langer veroorloven om fouten te maken of om het maximale potentieel niet te benutten tijdens raceweekends. De reden hiervoor is de snelle groei van McLaren en Ferrari, die nu toch ècht van plan zijn om het feestje van het Milton Keynes-team te verpesten, zowel aan de kant van de constructeurs als bij de coureurs. Pas de laatste tijd leek de rust binnen het team te zijn teruggekeerd, na alle turbulentie vanwege Horner-gate en het vertrek van topontwerper Adrian Newey. Verstappen zei in een interview met The Guardian, dat hij uitsluitend gefocust was op prestaties en heel weinig op toestanden buiten de baan: "Ik zou liever niet dat deze verhalen rondzingen, deze dingen gebeuren binnen het team. We moeten ze gewoon onder ogen zien en voortgaan."

Niet in conflict
Ondanks de sterke geruchten over een gespannen verhouding tussen Christian Horner en de familie Verstappen, wilde de drievoudige F1-wereldkampioen nog graag even kwijt dat de relatie met zijn teambaas absoluut onder controle is: “Mijn vader blijft uiteraard altijd bij mij, maar ik ben niet in conflict (met Christian red.). Mensen hebben misschien verschillende meningen, maar dat is een ander verhaal. Er zijn veel personen bij betrokken. Toen ik naar Red Bull verhuisde, was Christian een steunpilaar voor me in het hele verhaal."

"Ik ben een zeer loyaal persoon”
Tot slot herhaalde Verstappen zijn wens om zijn carrière bij Red Bull te beëindigen, op voorwaarde dat aan een zeer specifieke voorwaarde wordt voldaan: "Ik ben een zeer loyaal persoon en dit betekent veel voor mij. Dit is wat ik ook van het team vraag. Tot nu toe is het altijd prima bevallen, en dat wil ik nog heel lang volhouden. Het zou fantastisch zijn om mijn carrière hier bij Red Bull af te sluiten. Alle jaren die je praktisch in één team hebt doorgebracht, dat zou ongelooflijk zijn!"

Max_Verstappen__Monaco_2024_actieBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS