Formule 1

Max Verstappen ontkomt aan straf; nieuwe regel over bocht afsnijden + STATEMENT FIA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 11:53 • Print artikel

MONTMELO - De FIA zal het afsnijden van de baan, zoals Max Verstappen zaterdag overkwam, op Circuit de Catalunya strenger bestraffen na de incidenten van gisteren in bochten één en twee. Voorheen kregen coureurs te horen weer op het circuit te gaan rijden door aan de linkerkant van het paaltje in bocht drie als ze bij bocht de baan hadden afgesneden. Ze moeten nu hetzelfde doen als ze tussen de snelheidhobbels door laveren.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix SpanjeMax Verstappen en Marcus Ericsson vermeden gisteren boetes nadat ze zich niet aan de regels hadden gehouden bij het afsnijden van de baan. De verandering van de regels werd ingevoerd nadat Red Bull gisteren de zaak-Verstappen met succes had verdedigd.

"In de aantekeningen van de wedstrijdleider staat dat 'iedere coureur die er niet in slaagt om met behulp van het circuit bocht twee te nemen, en die over een van de snelheidsbobbels over run-off-gebied rijdt, op de baan moet terugkeren door het paaltje aan de linkerkant voorbij te gaan, nog voor het begin van bocht drie'", legden de stewards uit middels een statement.

"De coureur van auto 33 (Verstappen, red.) verliet bij bocht twee de baan en ging vervolgens het paaltje niet aan de linkerkant voorbij. Omdat hij er in deze oefensessie geen voordeel van had en de coureur veilig op de baan terugkeerde, kozen de stewards ervoor geen verdere actie te ondernemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS