Formule 1

Max Verstappen is zich bewust wat er aan de RB20 moet gebeuren: “We hebben nog steeds een snelle auto, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2024 10:19

Red Bull's benadering van de Canadese GP in Montreal is voorzichtiger dan ooit. Als de rivalen het grote voordeel van de RB20 aan het begin van het seizoen teniet hebben gedaan, is het tijd voor Milton Keynes om aan de zwakke punten van de auto te werken. De RB20 blijft de referentie op de grid en mogelijk de 'car to beat' zodra het Grand Prix-circus terugkeert naar Europa. Montreal zal niet in het voordeel van de regerend wereldkampioen zijn, maar de onzekere weersomstandigheden (weerbericht F1 Montreal) zou de boel aardig in de war kunnen schoppen. Max Verstappen steekt een zeker vertrouwen niet onder stoelen of banken. De RB20 kwam ietwat gehavend tevoorschijn uit de nauwe straten van het Prinsdom Monaco, maar kan in Montreal zijn topprestaties weer herwinnen.

Max Verstappen optimistisch over GP CanadaMax Verstappen: “Ik heb altijd geweten dat Monaco geen gemakkelijk weekend zou worden, maar we wisten in welke richting we moesten werken. Het kost tijd, stap voor stap."

Er worden kleine onderlinge verschillen verwacht tussen de zes beste auto's, die zullen strijden om het podium. Max Verstappen leek tijdens de mediadag zelfverzekerd en vooral zich bewust van wat er aan de auto verbeterd moet worden. Verstappen legde uit: “Ik heb altijd geweten dat Monaco geen gemakkelijk weekend zou worden, maar we wisten in welke richting we moesten werken. Het kost tijd, stap voor stap. Wij zullen proberen zaken te verbeteren. Dit is een goede gelegenheid om prestaties te vinden waar we aanvankelijk niet op hadden gerekend. Er moet nog behoorlijk wat rondetijd vrijgemaakt worden en daar doen we nu eindelijk onze inspanningen voor. We hebben nog steeds een snelle auto, maar op sommige circuits verbeteren we ons meer dan op andere. Hier in Canada zal het niet alleen om de baan gaan, maar ook om het beheersen van de weersomstandigheden en hoe nat de baan zal zijn.”

Max_Verstappen__Monaco_2024



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS