Formule 1

Max Verstappen: “Het enige dat telde was het behoud van mijn relatie met Lando"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2024 10:01

Op de donderdag voorafgaand aan de Britse Grand Prix op Silverstone was de controverse tussen Max Verstappen en Lando Norris het belangrijkste gespreksonderwerp in de paddock. Terwijl de social media doorgaan met hun verhandelingen en veroordelingen van de twee jonge coureurs, sloten de twee hoofdrolspelers in het Spielberg-duel vrede. Na de woorden van Lando Norris, die verklaarde geen enkele verontschuldiging van zijn vriend Verstappen te verwachten, kwam er ook een verklaring van Max Verstappen.

Max_Verstappen_en_Lando_Norris F1 vrede getekend

De Nederlander sprak tijdens de persconferentie duidelijke woorden over de situatie: “Het enige dat telde was het behoud van mijn relatie met Lando, want we zijn goede vrienden. Na de race zei ik dat we de zaken gewoon moesten laten afkoelen. We hebben maandag meteen gepraat en ik denk dat we tot de conclusie zijn gekomen dat we allebei erg genoten hebben van ons gevecht. Dit doen we al vele jaren, niet alleen in de Formule 1 maar ook in het online racen, waar we samen veel plezier hebben. We moeten verder gaan dan dit soort dingen, want dit is wat we graag doen en ik denk dat het ook geweldig is voor de sport."

De controversiële manoeuvre maakte nogal wat tongen los in de paddock. Er werd in de pers breed uitgemeten waarom Norris of Verstappen de schuldige was. Max Verstappen herhaalde donderdag duidelijk dat de mening van anderen in deze kwestie hem niet raakt. “Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar ik kijk alleen naar mijn relatie met Lando. We hebben voor 99% van de zaken een bereikt waarop we tot elkaar zijn gekomen. Ik denk dat dat al veel is. Ik heb hem altijd verteld dat ik niet van plan ben een ongeluk te veroorzaken als hij mij probeert in te halen. Niets van wat ik deed was overdreven.” Deze woorden waren een afsluiting van het Spielberg-verhaal. Een zeldzame vriendenrelatie binnen de paddock blijft hiermee behouden. En…, hun belofte aan elkaar is om in de toekomst hard te blijven vechten.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS