Formule 1

Lewis Hamilton waarschuwt Mercedes voor Ferrari-herstel in Bahrein: "Heel alert blijven!"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 maart 2019 19:38

Titelverdediger Lewis Hamilton heeft zijn Mercedes-team gewaarschuwd "to stay on their toes" - heel alert te blijven - tijdens de Grand Prix van Bahrein. Ferrari zal daar ongetwijfeld proberen terug te komen, na verslagen te zijn tijdens de Grand Prix van Australië, de openingsronde van het nieuwe F1-seizoen. Lewis Hamilton eindigde in Melbourne als tweede in een beschadigde auto, achter zijn in een bloedvorm verkerende teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin zei dat hij erg blij was met zijn overwinning, maar verrast was dat Mercedes in Melbourne het maximaal haalbare aantal punten mee naar huis kon nemen. De vijfvoudig kampioen Hamilton zei dat hij, zoals de meeste waarnemers bevestigden, had ervaren dat Ferrari het snelste team was tijdens de pre-season testen en favoriet was om het tempo te bepalen op het circuit van Albert Park, waar een ontketende Bottas onverwachts domineerde.

F1 Mercedes overmacht Melbourne

Mercedes verrassend goed
"Ik denk dat iedereen verrast was door onze show in Australië", zei Hamilton. "Niemand verwachtte een dergelijke kloof met Ferrari te zien, ze stonden vooraan - dat is wat we tijdens de testweek in Barcelona zagen - maar dat was niet het geval tijdens het Melbourne-weekend. Wij hebben gewoon ons normale werk gedaan, maar ik weet zeker dat ze sterk terug zullen komen. Dus moeten wij er klaar voor zijn en moeten we scherp blijven."

Ferrari's viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die vierde eindigde achter Red Bull's Max Verstappen in Australië, zal komende zondag zijn derde opeenvolgende overwinning in Bahrein nastreven. Net als zijn nieuwe teambaas Mattia Binotto, hoopt de Duitser dat de teleurstellende Australische race van Ferrari slechts een dip was. "In Bahrein moeten we ervoor zorgen dat we de grijze gebieden begrijpen, waarin we zwak waren in Australië. Hierdoor konden we het potentieel van onze auto niet ten volle benutten", zei Binotto. "We verwachten het effect te zien van de correcties die we hebben doorgevoerd, maar we zijn ons er terdege van bewust dat onze concurrenten opnieuw heel sterk zullen zijn. Met dit gegeven in ons achterhoofd, willen we graag weer in het goede spoor komen en de concurrentie het hoofd bieden."

Ferrari potentieel benutten
De twee Ferrari's, met Vettel vierde en de nieuwe, nog jonge Charles Leclerc vijfde, hadden een minuut achterstand op Mercedes in Melbourne, een gat waarover Mercedes-teambaas Toto Wolff zei dat hij niet verwacht dat dat wordt herhaald in Bahrein. "We hebben het potentieel van Ferrari's pakket in Barcelona gezien en we verwachten dat ze sterk terugkomen in Bahrein", zei hij, eraan toevoegend dat hij geloofde dat Red Bull ook 'in de mix zal zitten'. "Het claimen van de maximaal haalbare 44 punten in de eerste race was een fantastisch resultaat", voegde Wolff toe."Maar het gevecht is nog maar net begonnen. Ferrari zal alles uit de kast halen om terug te slaan en Melbourne liet zien dat Red Bull ook iets te zeggen heeft in het gevecht om de overwinning."

Record in Bahrein
Het 5,4km lange Sakhir-circuit zal naar verwachting voor Ferrari vriendelijker zijn dan het semi-stratencircuit in Melbourne. Het Italiaanse team zal ook worden gestimuleerd door hun record in Bahrein, waar ze het meest succesvolle team zijn met zes overwinningen, waaronder het succes van vorig jaar voor Vettel. Na zijn verbluffende succes in Australië, waar hij zei dat hij de "race van zijn leven" reed, zal Bottas erop gericht zijn om zijn hernieuwd gevonden snelheid en agressie opnieuw te gebruiken tijdens de race van aanstaande zondag. Een gevecht tussen drie teams lijkt waarschijnlijk, waarbij Hamilton ook graag de suprematie terugwint en ervoor wil zorgen dat hij Bottas niet toestaat om het pre-season naar zich toe te trekken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS