Formule 1

"Ik had verwacht dat Red Bull zich sneller zou kwalificeren. Ik weet niet wat er met hen gebeurd is..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 21:34 • Print artikel

MONTMELO - Sebastian Vettel geeft aan dat hij de oproep heeft gedaan om van bandencompound te veranderen. De Ferrari F1-coureur was het snelst geweest in Q1 en Q2. Maar hij gebruikte een hardere bandensamenstelling voor zijn definitieve ronde in Q3 en dat bracht hem niet de pole. Niet alleen ziet hij Mercedes als kanshebber, ook houdt Vettel rekening met gevaar van achteren in de vorm van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Ferrari F1

Vettel zei dat hij "vrij blij met de ronde" was aan het eind van de sessie, maar verward was door zijn eerste run op de super-zachte banden in Q3. "Het was een beetje verwarrend in Q2. De auto was vrij goed op de zachte banden, ik had een paar tienden achter de hand voor Q3, maar op de superzachte eerste ronde gebeurde het gewoon niet. Ik kreeg nooit de grip die ik zocht."

Daarom besloot hij de hardere zachte compoundbanden aan te brengen. "Het was ongecompliceerd omdat ik zo'n goed gevoel in Q2 had," zei de Duitser. "Ik vroeg en we besloten terug te gaan en ik denk dat dat de juiste oproep was. De ronde was goed, maar niet genoeg om naar de eerste rij."

Mercedes vergrendelde de eerste rij van de grid voor het eerst dit jaar, terwijl voor Vettel een einde kwam aan drie opeenvolgende pole positions. "Ik denk dat we moeten toegeven dat ze vandaag net iets sneller waren," gaf Vettel toe.

De Ferrari coureur is van mening dat Mercedes de vorm die ze aan het begin van het seizoen toonde, weer terug hebben heroverd. "Terugkijkend moet je toegeven dat Mercedes de laatste twee kwalificatierondes iets verloren hebben. Als ze dat terugkrijgen betekent dat niet per se dat ze iets gevonden hebben, het is gewoon dat ze weer normaal waren. Aan het begin van het seizoen waren ze erg sterk in Australië en toen namen wij het over maar ze hadden het moeilijk."

"Morgen zal het heel dichtbij zijn tussen de top drie teams. Ik had verwacht dat Red Bull zich vandaag sneller zou kwalificeren. Ik weet niet wat er met hen gebeurd is, maar morgen zal het zeker krap zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS