Karting • Karting Diversen

Henk Vuik junior lekker op dreef: "Mijn eerste podium bij de Junioren, dat voelt heel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2021 06:15 • Print artikel

STRIJEN – Henk Vuik junior liet zondag tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap in Strijen zien dat hij weer een stap gezet heeft als karter. De dertienjarige inwoner van Krimpen aan den IJssel werd derde in het dagklassement. Het was zijn eerste podiumplaats in de IAME X30 Junioren-klasse.

Henk Vuik junior

“Ik ben heel blij met mijn podiumplaats, mijn eerste bij de Junioren. Dat voelt heel goed”, sprak Henk enthousiast. “Het geeft een goed gevoel voor de rest van het seizoen.” De tegenstand was bovendien behoorlijk in Strijen. Dat gaf extra waarde aan zijn prestatie. “Ik moest het opnemen tegen nog een sterke IAME-rijder en nog drie goede Rotax-rijders die in grote wedstrijden vooraan rijden.”

Omdat het programma vanwege corona in slechts één dag werd afgewerkt, had Henk Jr. ervoor gezorgd dat hij zich samen met zijn vader Henk, die zijn monteur is, goed had voorbereid. Een week van tevoren waren zij al fanatiek gaan trainen op het Zuid-Hollandse circuit. “Toen ging het ook al goed. Ik was er met een andere rijder gaan trainen, we waren allebei sneller dan de Senioren.”

Wat hem ook hielp, was dat hij de baan in Strijen door en door kent. “Ik heb hier al zo vaak gereden. We hadden de afstelling van de kart vandaag ook meteen goed. We hebben niks veranderd ten opzichte van vorige week.”

Dat resulteerde in een uitstekend optreden door Henk. In de drie races snelde hij achtereenvolgens naar de derde, derde en vierde plaats, goed voor een fraaie derde plaats in het dagklassement. “Race één ging voor mijn gevoel wel goed. Ik kon de nummer twee bijhouden en had een gat van dertien seconden op de nummer vier.”

“Race twee was moeilijker, want nummer vier zat de hele tijd op mijn achterbumper. Maar het is me gelukt hem achter me te houden. Race drie was het moeilijkst. Ik reed lang op de derde plaats, maar de nummer vier ging me zes ronden voor het einde voorbij.”

Henk Vuik junior

Met zijn podiumplaats kreeg Henk de bevestiging dat hij op de goede weg is dit seizoen. De zoon van autocoureur Henk Vuik eindigde eerder dit jaar al keurig in de top tien tijdens de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap op het circuit van Mariembourg. Daar reed hij daarna ook de eerste ronde van het Europees kampioenschap. Toen had hij helaas pech. “De as was krom bij de kwalificatie en daardoor moest ik achteraan starten tijdens de eerste race. En tijdens die eerste race raakte helaas een wiel los.”

Niettemin bewees Henk in beide kampioenschappen, waarin de competitie groot is, dat hij zijn snelheid dit seizoen dik voor elkaar heeft. Samen met zijn podiumplaats in Strijen gaf dat alle vertrouwen voor de tweede ronde van het Benelux-kampioenschap, die later deze maand wordt gehouden.

De snelle Zuid-Hollander, die dit seizoen ook het NK IAME rijdt, keek er dan ook met zelfvertrouwen op vooruit. “Ik hoop op een plek rond P5. Ik heb dit jaar al zes keer in Mariembourg gereden. De afstelling van de kart is goed. En ik vind het een heel leuke baan. Hij is snel en technisch. Ik kijk ernaar uit!

Henk Vuik junior wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Putoline, Vuik Auto’s, Mercedes-Benz Specialist uit Krimpen aan den IJssel en Vuik Motorsport, constructeur van Mercedes Benz raceauto’s en replica’s van oude 190 DTM-auto’s.

Kijk eens op de websites:
www.vuik-autos.nl

www.vuikmotorsport.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS