Formule 1

Helmut Marko maakt zich zorgen: "Op dit moment is het meest positieve de vorm van Max Verstappen!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 mei 2019 18:47 • Print artikel

Max Verstappen reed naar een mooie derde plek tijdens de Grand Prix van Spanje. Zijn teambazen bij Red Bull zeggen dan ook dat ze meer dan tevreden zijn met de vorm die de Limburger laat zien. Ondanks dat de coureur de Ferrari’s versloeg, zag het Red Bull-Honda team hun grootste tegenstander, de twee Silberpfeilen, hard van zich weglopen. Het F1-team uit Milton Keynes kon daar weinig tegen uitrichten. Toch blijft Dr. Helmut Marko positief.

Max Verstappen GP Spanje 2019 dynamiek

“We hebben hoge verwachtingen voor de test van deze week”, zei de Oostenrijker. “Daarna weten we waar we staan met de vele ontwikkelingen die we dit jaar hebben doorgemaakt en ons heeft gebracht waar we nu staan.” Het meest positieve wat Marko op dit moment vaststelt, is de vorm van Verstappen en de ontwikkeling die zijn pupil doormaakt.

“We zijn blij dat we een volgende stap hebben gerealiseerd, wat betekent dat we voor Ferrari zitten”, zei de consultant tegen Speedweek. “Tijdens de wintertest zaten we hier nog een seconde achter Ferrari. Dat is nu anders. Maar het lijkt er ook op dat als wij een stap vooruit maken, Mercedes er twee maakt.” Een ander zorgenkindje voor Red Bull is het feit dat Mercedes in de Monaco-achtige bochten in Spanje sneller was dan de auto van de energiedrankenfabrikant. In het prinsdom was Red Bull vorig jaar juist zo dominant. “Dat maakt me zorgen, ja”, zei Marko. “Maar we testen deze week twee dagen lang en kunnen we aan onze zwakheden werken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS