Formule 1

GESPOT: Jos Verstappen is na negen jaar terug in een raceauto! "Gewoon leuk om met zo'n auto te spelen" + FOTO'S

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2019 17:15

ZANDVOORT - Hoewel hij in relatieve anonimiteit zijn rondjes hoopte te maken, was hij toch een opvallende verschijning, donderdagochtend op het circuit van Zandvoort. Want Jos Verstappen reed voor het eerst in negen jaar weer in een raceauto op een circuit. En dat valt natuurlijk op. De 47-jarige Limburger reed er simpelweg omdat hij weer eens 'plezier wilde maken in een raceauto'. RaceXpress.nl spotte Jos Verstappen in een Porsche type 991 Cup-uitvoering.

Jos Verstappen Porsche 991 Cup-uitvoering Circuit Zandvoort


"Ik ga geen competitie rijden. Ik heb er geen zin meer in om hele dagen op het circuit doorbrengen om maar een halfuur te kunnen rijden. Ik ga liever een dag testen", legde Verstappen uit tegenover RaceXpress.nl. "Ik vind het gewoon leuk om met zo'n auto te spelen, op de limiet van de auto te rijden. Dit is een goede uitlaatklep en het is fijn gevoel."

Jos Verstappen test Porsche

Dat deed hij donderdag in een Porsche. En hij is van plan dat nog vaker te doen dit jaar. Daarvoor zal hij op diverse circuit in Europa te vinden zijn. Welke precies, dat weet hij nog niet. "Dat bespreek ik met het team. Maar dat willen we natuurlijk ook graag een beetje geheim houden."

Jos Verstappen Porsche

"Ik had het rijden in een raceauto toch wel een beetje gemist. Ik heb de afgelopen jaren alles aan de kant gezet voor Max. Nu wil ik gewoon af en toe in de luwte met zo'n ding rijden omdat het leuk is om te doen."

Jos Verstappen Porsche

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS