Formule 1

Formule 1-coureur die de grens opzoekt, ondanks de kritiek: “Rivalen de mond gesnoerd”

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2018 06:44 • Print artikel

Kevin Magnussen kreeg in de voorgaande jaren aardig wat kritiek op zijn rijstijl. Dit jaar valt de Deen op met goede prestaties, maar duwde hij ook in Baku Pierre Gasly bijna de muur met 300 km/uur. Vorig jaar had Magnussen een clash met Nico Hulkenberg en reageerde hij met ‘suck my balls’ toen hij naar het incident werd gevraagd. Teambaas Gunther Steiner zegt nu dat de recente resultaten de discussie heeft veranderd. “Hij heeft zijn rivalen de mond gesnoerd”, zegt Steiner tegen Autosport.

Kevin Magnussen


Haas strijdt met Renault om de titel best of the rest en zorgde Magnussen voor 45 van de 66 punten die het Amerikaanse team heeft behaald. Steiner houdt er wel van dat zijn coureur de grens opzoekt, ondanks de kritiek van de concurrentie. “We willen dat hij racet en daarvoor moet je soms over die grens gaan om iets te bereiken. Niemand krijgt iets cadeau. Sommigen zeggen dat hij het expres doet, maar dat is niet zo.”

“Hij wil een statement maken, maar hij rijdt niet agressief”, zegt Steiner. “Hij laat zich niet makkelijk aan de kant zetten en dat levert kritiek op van de gevestigde orde. Iedereen speelt het spelletje mee en dat moet ook. Ze proberen zijn zelfvertrouwen aan te tasten, maar dat gaat ze niet lukken.”

Tickets F1 Spa Francorchamps F1 Grand Prix circuit Overview


INFO: Formule 1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps in de Ardennen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS