Formule 1

Ferrari likt haar wonden: " Een vroege conclusie, zou een foute conclusie kunnen zijn!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2019 09:45 • Print artikel

Ferrari had tijdens de Spaanse Grand Prix wederom moeite om de Zilverenpijlen te volgen. Daarmee kan het Italiaanse Formule 1-team, dat tijdens de wintertests op hetzelfde circuit nog zo snel was, het haar rivalen nog steeds niet erg moeilijk maken. Het was Max Verstappen die er met de Red Bull-Honda nog tussen kroop, waardoor zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc de gang naar het podium niet konden maken.

Ferrari likt wonden na GP Spanje

Welke zwakheden?
We verliezen veel in elke afzonderlijke bocht”, reageerde teambaas Mattia Binotto tegenover de officiële website van de Formule 1, toen hem gevraagd werd naar de zwakheden van zijn team. “Behoorlijk wat overstuur. Het is iets wat we čcht moeten analyseren. Een vroege conclusie zou een foute conclusie kunnen zijn. Het gaat wat dagen in beslag nemen om een goede conclusie te trekken. Balans, een kwestie van downforce, misschien het concept van de auto? Ik denk niet dat we een antwoord hebben.”

Snel probleem begrijpen
Toen hem gevraagd werd of het probleem het concept van de auto is, toen wilde de Zwitser nog niet in paniek raken. “Ik denk dat het allemaal geen ramp is”, aldus de teambaas. “Als het een fout in het ontwerpconcept is, dan hangt het er vanaf wat het is. En ik denk dat we er altijd zaken zijn, die je moet oplossen gedurende een seizoen. Hoe lang het gaat duren is lastig te beantwoorden. Ik denk dat het veel belangrijker is om te begrijpen hoe het probleem op te lossen en ik ben er zeker van dat we het snel kunnen doen.”

Analyseren en verbeteren
Het meest teleurstellende is misschien wel dat er met een upgrade werd gekomen, maar dat het gat naar Mercedes nog niet overbrugd is. “Ik denk zeker dat we teleurgesteld zijn over de race, we zijn teleurgesteld over onze prestatie gedurende dit hele weekend. We hoopten dat we meer konden leveren”, zei Binotto over de verwachtingen. “We namen wat upgrades hiernaartoe mee - aero, motor - en we hadden verwacht het gevecht te kunnen aangaan, maar dat was niet het geval. De upgrades werken goed. Wat betreft vermogen, rechte lijn snelheid, daarin zijn we goed genoeg, maar zeker tijdens het weekend hebben we wat zwakheden aan de auto die tijdens het weekend ineens benadrukt werden. Het is aan ons om te proberen en te begrijpen, om eraan te werken, te analyseren en het te verbeteren. Dit kan ons in de toekomst alleen maar sterker maken. Het seizoen is nog lang, we geven nooit op. Ik denk dat dat onze aanpak is, dus is er veel van te leren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS