Formule 1

F1-verslaggever verdedigt ‘extreme houding’ van Max Verstappen: "Ik hoop dat Verstappen dat nooit zal veranderen""

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juli 2024 10:04

F1-verslaggever en Ex-GP2-kampioen Davide Valsecchi heeft voorspeld dat Max Verstappen zich de komende dagen zal verontschuldigen tegenover Lando Norris over hun clash tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, maar hij zei ook toe dat hij houdt van zijn compromisloze houding in het wiel-aan-wiel gevecht.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Norris en Verstappen raakten elkaars wielen tijdens het gevecht om de leiding op de Red Bull Ring op zondag, waardoor beide coureurs een lekke band opliepen toen ze laat terug naar de pitstraat moesten - Norris moest opgeven terwijl Verstappen als vijfde finishte.

Voormalig Red Bull- en McLaren-coureur David Coulthard legde uit dat Verstappen zich waarschijnlijk niet zou verontschuldigen tegenover zijn vriend en rivaal nadat ze op elkaar geknald waren, maar Valsecchi gaf zijn mening over waarom de Nederlandse coureur een andere mening zou kunnen hebben.

"Hij heeft niets gezegd. Waarschijnlijk gaat hij de komende dagen sorry zeggen tegen Norris. We missen het van de titelstrijd van Verstappen tegen Hamilton, dit soort gevoelens. Het heeft een kleine drie jaar geduurd voordat iemand Max Verstappen kan uitdagen en ik ben blij om te zeggen dat Norris in Oostenrijk waarschijnlijk zijn niveau evenaarde, een kampioenschapswaardig niveau."

“En ik hoop dat Verstappen dat nooit zal veranderen", legde Valsecchi uit in de podcast van F1 Nation. "Iedereen in de paddock weet dat als je Verstappen wil inhalen, je extreem sterk moet zijn en dat je move de move van je carrière moet zijn. Zo niet, dan kun je niet inhalen. We kennen de agressiviteit en hoe hard Verstappen reageert op de aanval, en dat is het belangrijkste punt van zijn kracht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS