Formule 1

Crowdfunding voor Olav Mol en Jack Plooij stopgezet: "Perstoegang is niet te koop"

Uitgegeven door Bart • 5 mei 2022 19:35 • Print artikel

De crowdfunding om Olav Mol en Jack Plooij weer in de Formule 1-paddock terug te laten keren is stopgezet. Dat laten Mol en Plooij weten via de website Grand Prix Radio. De actiepagina op steunactie.nl is niet meer in de lucht en donateurs krijgen hun geld terug.

Jack Plooij


De crowdfunding werd opgezet door een fan van de commentator en pitreporter. "Het initiatief, dat volstrekt los staat van Grand Prix Radio, is sympathiek maar niet doeltreffend", aldus Mol en Plooij op de website.

"Het doelbedrag van de actie (300.000 euro) biedt Mol en Plooij namelijk absoluut geen garantie om weer op de circuits aan het werk te kunnen. Perstoegang tot de circuits is immers niet te koop. Dat is een zaak van de zendgemachtigden en niet van individuele verslaggevers of mediabedrijven. Toegang tot de circuits is dus ook niet gekoppeld aan enig geldbedrag."

Mol en Plooij zeggen de gang van zaken te betreuren, maar willen benadrukken dat zij de intentie van de actie zeer waarderen. Op Grand Prix Radio staat ook een reactie van steunactie.nl. "Het stopzetten van de actie is spijtig, maar het opzetten van de actie is met de beste intenties gebeurd. Mol en Plooij zijn nou eenmaal zeer geliefd onder het F1 publiek. Belangrijk is dat donateurs hun donatie volledig krijgen geretourneerd."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS