Formule 1

Christian Horner spreekt Helmut Marko tegen en zet de feiten op een rijtje over de verbeterde bodemwinsten van de RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2024 16:46

Hoewel Christian Horner toegeeft dat Red Bull 'met afnemende meeropbrengsten' bezig is zijn RB20 te verbeteren, weerlegde hij de bewering van Dr. Helmut Marko dat de nieuwe bodem van Red Bull slechts 'zes punten' aan downforce waard was.

Helmut Marko Red Bull Racing F1

Red Bull arriveerde op het circuit van Silverstone met twee upgrades voor de RB20, beide gericht op de vloer. Volgens de motorsportadviseur van Red Bull waren ze samen 'een halve tiende' van een seconde waard.

"We brachten een update", vertelde Helmut Marko Sky Deutschland na de kwalificatie op het circuit van Silverstone, "die bij elkaar zes punten opleverde. En dat was ongeveer een halve tiende waard."

Dat leidde ertoe dat Horner werd ondervraagd over de vraag of 'marginale winst' nu is waar Red Bull naar zoekt. Toen hem werd verteld dat Marko zei dat de vloer 'zes punten in downforce' waard was, grapte Horner tegen de media: "Hoe zou Helmut dat weten?”

Maar over de 'marginale' winst van Red Bull zei hij: "Ten eerste is het cijfer onjuist. Maar het is geen geheim dat we minder ontwikkelingstijd hebben dan de anderen. En we zitten aan de top van de curve, dus je hebt te maken met afnemend voordeel."

Afnemend of niet, de Red Bull-teambaas zegt dat er nog voldoende winst te behalen valt. "Er zijn dingen die we in de pijplijn hebben die, terwijl we aan de bovenkant van de curve zitten, nog steeds winst opleveren", legde hij uit.

"Bij het sluiten van de markt zijn het de kleine details die het verschil maken. De vorm is een beetje aan het veranderen. Mercedes was sterk vandaag, McLaren was vorige week sterk, wij wonnen de week ervoor in Barcelona. Het zou me helemaal niet verbazen als Max van deze triple header niet de meeste punten heeft gescoord."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS