Formule 1

Christian Horner: “Gok Max Verstappen was de moeite waard”, en pech Daniel Ricciardo: "Extra ontgoochelend"

Uitgegeven door Bart • 23 juli 2018 06:39 • Print artikel

Het wisselen naar intermediates bij Max Verstappen was een gok van het team van Red Bull. Teambaas Christian Horner geeft toe dat de gok op het circuit van Hockenheim verkeerd uitpakte, omdat de regen niet doorzette en de Nederlander snel weer naar binnen moest voor slicks. Het kostte Verstappen geen plaats.

Max Verstappen


“Max reed op een eenstopper”, zegt Horner tegen Autosport.com. “Verschillende auto’s gingen in de regen van de baan en we besloten te gokken, maar het regende niet hard genoeg. De banden waren snel opgebrand en dus moest Max opnieuw stoppen.”

Verstappen had een ruime marge en dus niks te verliezen door de beslissing van het team. “Er was geen dreiging van achteruit, dus de gok was de moeite waard”, verdedigt Horner. “Deze keer betaalde dat zich niet uit. De safety car bracht alles weer samen, zodat Max als vierde over de finish kwam en dat is ongeveer waar we vandaag stonden op snelheid.”

Horner baalde van het uitvallen van Daniel Ricciardo in de 29e ronde. De Australiër had juist voor dit weekend gridstraffen genomen om komende week in Hongarije goed voor de dag te komen. “Dat is extra ontgoochelend. Zijn motor hield er gewoon mee op. Tot op dat moment had Daniel veel vooruitgang geboekt na zijn start vanaf P19.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS