Formule 1

"Als het nu fout gaat, krijgt Max Verstappen al het gezeik over zich heen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 07:27 • Print artikel

MONTMELO - Met de Grand Prix van Spanje op het programma blikt ex-F1-coureur en voormalig winnaar van de 24U van Le Mans Jan Lammers voor RaceXpress.nl op de race vooruit en blikt ook terug op de afgelopen race in Bakoe waarin Max Verstappen crashte. Ditmaal na een zeer pijnlijke touché met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


"Ze hebben het allebei niet goed gedaan", doelde Lammers op Verstappen en Ricciardo en hun crash tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan tegenover RaceXpress.nl. "Max maakt het zichzelf zo wel moeilijker. Voorheen kon hij onbevangen presteren, maar nu is het anders. Als het nu fout gaat, krijgt hij alle gezeik over zich heen. Alles wat hij doet komt op zijn cv te staan."

"Later zullen we zien of hij in staat is om wereldkampioenschappen te winnen. Je wint een kampioenschap met je slechtere resultaten", zei Lammers, die wel een groot fan is van Max Verstappen. "Elke wereldkampioen kan races winnen, maar niet alle potentiële wereldkampioenen kunnen races verliezen. Wie is Max van deze twee soorten rijders? Dat moet hij gaan laten zien. Ieder weekend willen winnen is een mooi streven, maar dat kan niet altijd."

Verstappen toonde dit jaar al meerdere malen dat hij vaak net iets te enthousiast was. Lammers: "Alles wat je naar je toe trekt, word je afgepakt. Nu ga je zien: leert hij van zijn fouten of niet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS