Dakar

Erik van Loon maakt indruk in moeilijke etappe Rallye du Maroc: "Geen extreme dingen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2018 07:47 • Print artikel

Met tussentijden in de top vier laat Erik van Loon zien wat hij waard is tijdens de tweede stage van de Rallye du Maroc. Waar veel toprijders zich lieten verassen, ging het bij Van Loon en navigator Harmen Scholtalbers wel goed. Door vier lekke banden zorgen verliezen zij uiteindelijk 39 minuten op Al Attiyah.

Erik van Loon


“Het liep erg goed”, vertelde Van Loon. “We hebben geen extreme dingen meegemaakt, de Toyota Hilux doet het perfect en Harmen heeft top genavigeerd. Ik hoopte dat we in de top tien konden rijden gezien de competitie, dat is gedurende de proef zeker niet slecht gegaan. Een groot gedeelte reden wij in de top vijf en algemeen zijn we doorgeschoven naar de zesde plaats. We hadden drie reservebanden bij en we rijden vier keer lek. Daardoor verliezen we in de laatste twintig kilometer nog ruim tien minuten. Morgen wordt ook weer een lastige dag. Ik hoop dat we deze vorm vast kunnen houden in het restant van de rally.”

Morgen gaat de rally opnieuw grotendeels door duinen en off-piste, de stage is 340 kilometer lang en daarmee de langste van de rally.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS