Dakar

Dakar: Patrick van Lee wil met zijn Aprilia overleven in de woestijn

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 7 december 2006 21:17

ROSMALEN, 06 DECEMBER 2006 – Het Aprilia Rally Team Netherlands met motorrijder Patrick van Lee staat op 6 januari aanstaande in het Portugese Lissabon aan de start van Le Dakar 2007. De Nederlander heeft een absolute primeur in huis. Hij zal als enige van alle deelnemers met een nieuwe speciaal geprepareerde Aprilia RXV 450 aan deze uitdagende woestijnrally deelnemen!

Patrick van Lee in actie

De 29ste editie van Le Dakar belooft een mooie uitdaging te worden voor Van Lee. Patrick, geboren en getogen in het Noord-Brabantse Rosmalen waar tevens zijn bedrijf gevestigd is, zal dit jaar voor de derde maal van start gaan. Ondanks uitstekende rij prestaties heeft de ondernemer in 2004 en afgelopen jaar vanwege mechanische problemen de monsterrally voortijdig moeten verlaten. Zoals het alom bekende spreekwoord aangeeft ‘driemaal is scheepsrecht’ is voor de komende Dakar rally alles in het werk gesteld om de finish te bereiken. Er wordt op een Aprilia RXV 450 gestart. Dit is de zwaarst mogelijke tweecilinder motorfiets waarmee een Dakar rally gereden mag worden. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze motor aan te tonen, zal Patrick de RXV 450 van Lissabon naar het strand van Lac Rose (Dakar) rijden!

Op basis van de rally-ervaringen van Van Lee en zijn team zijn de contacten tussen het Dakar Rally Team en Aprilia Nederland tot stand gekomen. Aprilia introduceerde dit jaar de nieuwe Off Road motoren de RXV 450 en RXV 550 op de Europese markt. Na diverse contacten tussen het Dakar Rally Team en Aprilia Nederland (Moto Tricolore) werd al snel duidelijk dat voor een succesvolle samenwerking niets in de weg stond. Ook Aprilia Italië zegde volledig hun medewerking toe, zodat de gedreven sportman in Dakar voor de eerste maal de Aprilia RXV 450 aan de tand zal voelen. Gezien de ervaring, de hechte samenwerking en het speciaal geprepareerde materiaal mag van het Aprilia Rally Team Netherlands een verrassende ranking verwacht worden.

Sponsors
Om zijn doelstellingen daadwerkelijk kracht bij te zetten wordt Van Lee dit jaar ondersteund door hoofdsponsor Aprilia Nederland. Okésion BV is de andere grote sponsor van het team. Met hun participatie willen ze op ludieke wijze een extra ‘push’ aan de Dakar rally 2007 geven.

Buitengewoon
Ook dit jaar wil het team, net als voorgaande jaren, geld inzamelen voor een goed doel en wel voor de Stichting Buiten Gewoon. Deze stichting is een initiatief met als doel het realiseren van een woon- en werkboerderij in Berlicum, Patrick’s voormalige woonplaats, voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap. Speciaal hiervoor is de stichting ‘Rally voor een Lach’ opgericht. Het doel is om sponsoren te werven welke een bijdrage leveren per gereden kilometer.

PATRICK VAN LEE: “Dit is de eerste keer dat we met een Aprilia aan het vertrek zullen staan. We leggen de lat dit jaar niet al te hoog. Wanneer we de finish bereiken dan is onze doelstelling ruimschoots behaald. Ik heb de afgelopen periode veel off-road gereden in Nederland, België, Polen, Frankrijk en Spanje om in het ritme te komen van deze loodzware rally en kennis op te doen op verschillende terreinen. Helaas heb ik in 2004 en 2006 door mechanische pech Dakar niet kunnen bereiken, maar voor dit jaar heb ik echter het volste vertrouwen op een goede afloop. Temeer door de excellente samenwerking met Moto Tricolore en Aprilia Italië. Sinds de eerste Dakar Rally, in 2004, ben ik geïnspireerd door de passie en de spanning van het hele Dakar-circus. Een uitputtingsslag waarbij je helemaal alleen aangewezen bent op je ‘machine’. Een wedstrijd in de zinderende hitte van de woestijn, vechtend tegen de klok. Voor de technische ondersteuning tijdens de ruim 9.000 kilometer lange tocht, maak ik gebruik van het serviceteam van Team Vicking Racing die de beschikking hebben over een mobiele werkplaats. Deze is ingericht in een fraaie Audi Q7. Deze rally is een enorme kans voor me en ik ben dan ook van plan om goed te presteren in deze woestijnrally. Ik kan haast niet wachten tot we gaan starten!"

Op zondag 10 december aanstaande zal Aprilia Rally Team Netherlands zich officieel presenteren aan de media, sponsoren en andere belangstellenden. De teampresentatie zal plaatsvinden in Party- en Themafeesten centrum “De Dorsvlegel” in Vinkel. Geïnteresseerden en motorliefhebbers zijn natuurlijk van harte welkom!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS