Karting • Chrono

Terugblik: vice-kampioen Ferdy Snijders in zijn element bij Paauwer Racing: "We hebben mooie resultaten neergezet"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 december 2019 02:15 • Print artikel

EMMEN – Met zijn vicekampioenschap in de KZ2 Plus-klasse bewees Ferdy Snijders het afgelopen seizoen dat zijn overstap naar het team Paauwer Racing een goede zet is geweest. De 38-jarige karter uit Emmen kreeg onlangs in Venray een bokaal voor die prestatie, maar stelde dat hij komend seizoen nog één plaatsje hoger hoopt te eindigen. De snelle coureur blikt terug op zijn seizoen 2019!

Ferdy Snijders

“We hebben mooie resultaten neergezet. Al met al ben ik best wel blij met de tweede plaats”, aldus Ferdy. “Het eerste jaar bij Jaco (Paauwe, red.) is me heel goed bevallen. De begeleiding is gewoon heel goed. Jaco en zijn zoon Menno hebben heel veel kennis van de kartsport, dat zorgt voor rust in de tent. De sfeer is ook heel goed. Vroeger moest ik alles zelf doen. Nu zorgen Jaco en Menno ervoor dat alles klaarstaat. Ik kan bezig zijn met het spelletje. Dat scheelt enorm.”

Dat Ferdy vicekampioen werd, zegt veel over zijn potentie als rijder aangezien de garagehouder dit jaar niet alles heeft kunnen rijden. Dat wordt volgend jaar anders. “We gaan dan weer volle bak meedoen. We willen kampioen worden, net zoals in 2017.”

Ferdy Snijders

Voor Ferdy is het vanzelfsprekend dat hij weer bij Paauwer Racing gaat rijden. Ferdy heeft dankzij Paauwer Racing de tijd om op hoog niveau te kunnen presteren. In 2018 deed de succesvolle ondernemer alles nog zelf. Door tijdgebrek kon hij het seizoen niet afmaken. “Als we vrijdags naar de wedstrijd toegingen, was ik al drie vier avonden bezig in de werkplaats om alles te voor te bereiden. Het enige wat ik nu hoef te doen, is mijn helm meenemen naar het circuit. Jaco en Menno regelen alles.”

Komend seizoen rijdt Ferdy de Winter Cup en alle wedstrijden van het NK van Chrono Karting. “We gaan verder waar we gestopt zijn. De resultaten waren dit seizoen hartstikke goed, vooral in de tweede helft. We hebben veel van elkaar geleerd, ook hoe je met elkaar moet omgaan. Dat gaat volgend jaar alleen maar beter worden omdat we weten wat we aan elkaar hebben. We durven het ook tegen elkaar te zeggen als het niet goed is.”

Hoewel karten voor Ferdy met name ontspanning is, is het prestatieve element de afgelopen jaren heel snel heel belangrijk geworden. “Vier jaar geleden begon het bij mij om mijn hoofd leeg te maken, uiteindelijk is echt presteren erbij gekomen. Halfbakken werk, daar doen we niet aan. Dat zie je ook in mijn bedrijf Autobedrijf Ferdy Snijders terug. Alles is tot in de puntjes geregeld.”

Ferdy Snijders

Die filosofie heeft Ferdy in de tien jaar dat zijn autobedrijf nu bestaat geen windeieren gelegd. Hij heeft een universele autogarage in Emmen, doet alle merken auto’s en is daarmee uiterst succesvol. “We zijn heel sterk in onze werkplaats. We repareren alle auto’s, ook campers en elektrische en hybride-auto’s. We besteden niks uit. Ook doen we revisie en storingen. We werken met acht man in totaal. Ikzelf doe receptiewerkzaamheden en verkoop occasions en ik verkoop ook nieuwe auto’s op bestelling.”

De precisie waarmee hij zijn bedrijf runt, werkt dus ook in het karten, zo bewijst hij elk seizoen opnieuw. Komend jaar moet dat dus weer leiden tot de titel. Met de begeleiding van Jaco en Menno Paauwe heeft hij er alle vertrouwen in dat hij in 2020 opnieuw heel sterk zal zijn. “Dat het in 2020 beter wordt, daarvan zijn we allebei overtuigd!”

Ferdy Snijders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Ferdy Snijders, Dewi Rent en Paauwer Kart Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS