Karting • Chrono

Razendsnelle Dani van Dijk krijgt loon naar werken met klinkende overwinning bij NK in Kerpen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2017 07:10 • Print artikel

KERPEN – Natuurlijk, iedereen wist allang dat hij ertoe in staat was. Hij moest het alleen nog ‘even’ doen. Zondag in Kerpen was het dan zover voor Dani van Dijk. De dertienjarige rijder uit Diemen snelde tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap naar de dagoverwinning in de Minimax-klasse en kreeg na afloop de mooiste beker uit zijn carrière uitgereikt.

Dani van Dijk overwinning bij NK in Kerpen

Hoewel hij het uiterlijk niet zozeer liet zien, was Dani wel degelijk ‘heel blij’ met zijn welverdiende dagoverwinning. De talentvolle Noord-Hollander was al zo vaak op het podium geëindigd, maar nu mocht hij plaatsnemen op de bovenste trede. Het maakte het weekeinde in Duitsland niet alleen mooi, maar ook succesvol en bijzonder. “We hebben veel getraind. We vonden een goede afstelling waardoor we snel waren”, verklaarde Dani zijn succes.

Daarvoor had hij aan zijn vijfde, eerste en eerste plaats in de respectievelijke races genoeg. Het was de ultieme bevestiging van zijn goede vorm van de laatste weken waarin het racetalent uit Diemen al menigmaal op het podium stond. Hoewel hij in de kwalificatie wat minder presteerde dan hij had gehoopt (achtste tijd), twijfelde hij er niet aan dat hij de juiste snelheid had voor de races. Tijdens de vrije trainingen was de rijder van Redeker Motorsports steeds snel geweest. “En toen ik tijdens de training vanochtend (zondag, red.) weer snel was, wist ik dat ik snel ging zijn.”

Tijdens race één moest hij van de achtste plaats starten, maar dankzij die snelheid kon hij weldra een aantal plaatsen naar voren opschuiven. Zodoende werd hij keurig vijfde. Toch was Dani daar niet helemaal tevreden mee. “Ik was misschien wat te behoudend. Ik denk dat ik wat eerder in de race had kunnen inhalen, nu deed ik dat pas richting het einde.”

In de tweede race ging het al een stuk beter. Gestart vanaf de vijfde plaats rukte hij op naar de derde plaats. Vlak voor hem begonnen de nummer één en twee op een gegeven moment met elkaar te knokken en dat kostte de nummer twee zijn plek. Dani sloeg toe en probeerde natuurlijk ook nog de koppositie te pakken. Dat lukte helaas niet meer, maar na de race kreeg de oorspronkelijke winnaar strafseconden wegens een ongeoorloofde actie en werd hij alsnog de winnaar!

Gesterkt door dat prachtresultaat wist Dani wat hem in de laatste race te doen stond: proberen nog een keer die fraai P1 achter zijn naam te krijgen. Hij mocht van poleposition starten en had die eerste plek nog steeds na de eerste bocht. Daarna reed hij ronde na ronde aan de leiding totdat de finishvlag viel.

Dani van Dijk winnend over de streep


Wat zijn zege extra knap maakte, was dat er vlak achter hem nadrukkelijk op hem geaasd werd, maar Dani bezweek nooit onder de druk. Hij maakte geen fouten en reed zo linea recta richting de manchezege en daarmee de dagoverwinning! “Ik heb alleen in de laatste ronde nog moeten verdedigen, maar ik bleef gefocust, ik wilde vooraan blijven natuurlijk.”

En dus kreeg hij na afloop die schitterende bokaal voor beste rijder van de dag in zijn klasse. Dani had ervan genoten. “De eerste keer dagwinnaar bij de Chrono, dat doet me heel erg goed!”

Zijn teambaas Pierre Redeker was erg trots op Dani. “Hij heeft het eindelijk eens afgemaakt”, zei hij. “Hij heeft al drie keer de kans gehad, nu is het gelukt. Dit is loon naar werken. Ik ben trots.”

Dani van Dijk bedankt zijn, Pierre Redeker voor de goede motor en al zijn werk en inzet en het Comenius College te Hilversum voor alle medewerking.

Dani van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door IJssalon IJspret, Textposters.com en Limoshare.biz.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS